Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки

Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки

25 Вересня 2015
4431
25 Вересня 2015
21:40

Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки

4431
Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки
Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки

25 вересня колегія Міністерства культури схвалила запропонований Державним агентством з питань кіно проект Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки. Про це повідомила прес-служба Мінкульту.

 

У вересні, як писала «Детектор медіа», змінами до закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» було збільшено видатки на створення національних фільмів на 100 млн грн. - до 168 млн 320,9 тис. грн.

 

У зв'язку із цим, у поточному році Держкіно запропонувало оновити Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів та сформувати Програму виробництва і розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки з кінопроектів-переможців сьомого конкурсного відбору (пітчингу) та фільмів, що перебували у Програмі попередніх років, але не реалізовувались через брак коштів.

 

«Виділення додаткових коштів на українське кіно - знакова для кінематографу подія, адже це дозволить нам, незважаючи на обмаль часу, вже цього року запустити виробництво 43 нових, різних за жанром і стилем фільмів. А також провести новий конкурсний відбір,» - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Загалом у рейтинговому переліку присутні 73 кінопроекти, з яких 32 одержали високу оцінку й можуть бути рекомендовані до включення в Програму та 22 фільми минулих конкурсів. Їх запуск у виробництво може бути здійснено наприкінці 2015 року - на початку 2016 року. Також Програмою передбачено тиражування контрольних та архівних копій фільмів.

 

Ані прес-служба Мінкульту, ані сайт Держкіно наразі не наводять переліку тих фільмів, які містяться в проекті Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки.

 

Нагадаємо, що сьомий пітчинг Держкіно відбувся в грудні 2014 року. У ньому, зокрема, була тематична секція «Подвиг героїв, які віддали життя за Україну, та вшанування їхньої пам'яті». Детально про пітчинг і презентовані на ньому проекти читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої (частина 1, частина 2).

 

Найвищі бали в сьомому пітчингу отримали проекти стрічок «Люксембург» (кінорежисер - Мирослав Слабошпицький - 44 бали, ТОВ «Студія Гармата Фільм»), «Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка» - 42,5 балів, (Віктор Політов, ТОВ «Іллєнко Фільм) та «Бранці»  - 42 бали (Володимир Тихий,  ТОВ «Директорія Кіно»).

 

Нагадаємо, 6-го січня продакшн-компанія «Іллєнко Фільм» звернулась до Держкіно з проханням не включати проект «Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка» у програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр. на користь інших переможців конкурсу. Таке рішення компанією було прийнято «у зв'язку з прийняттям державного бюджету України на 2015 рік, у якому передбачене надзвичайно мале фінансування кіновиробництва».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду