detector.media
25.09.2015 21:40
Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки
Колегія Мінкульту схвалила Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки

25 вересня колегія Міністерства культури схвалила запропонований Державним агентством з питань кіно проект Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки. Про це повідомила прес-служба Мінкульту.

 

У вересні, як писала «Детектор медіа», змінами до закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» було збільшено видатки на створення національних фільмів на 100 млн грн. - до 168 млн 320,9 тис. грн.

 

У зв'язку із цим, у поточному році Держкіно запропонувало оновити Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів та сформувати Програму виробництва і розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки з кінопроектів-переможців сьомого конкурсного відбору (пітчингу) та фільмів, що перебували у Програмі попередніх років, але не реалізовувались через брак коштів.

 

«Виділення додаткових коштів на українське кіно - знакова для кінематографу подія, адже це дозволить нам, незважаючи на обмаль часу, вже цього року запустити виробництво 43 нових, різних за жанром і стилем фільмів. А також провести новий конкурсний відбір,» - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Загалом у рейтинговому переліку присутні 73 кінопроекти, з яких 32 одержали високу оцінку й можуть бути рекомендовані до включення в Програму та 22 фільми минулих конкурсів. Їх запуск у виробництво може бути здійснено наприкінці 2015 року - на початку 2016 року. Також Програмою передбачено тиражування контрольних та архівних копій фільмів.

 

Ані прес-служба Мінкульту, ані сайт Держкіно наразі не наводять переліку тих фільмів, які містяться в проекті Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки.

 

Нагадаємо, що сьомий пітчинг Держкіно відбувся в грудні 2014 року. У ньому, зокрема, була тематична секція «Подвиг героїв, які віддали життя за Україну, та вшанування їхньої пам'яті». Детально про пітчинг і презентовані на ньому проекти читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої (частина 1, частина 2).

 

Найвищі бали в сьомому пітчингу отримали проекти стрічок «Люксембург» (кінорежисер - Мирослав Слабошпицький - 44 бали, ТОВ «Студія Гармата Фільм»), «Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка» - 42,5 балів, (Віктор Політов, ТОВ «Іллєнко Фільм) та «Бранці»  - 42 бали (Володимир Тихий,  ТОВ «Директорія Кіно»).

 

Нагадаємо, 6-го січня продакшн-компанія «Іллєнко Фільм» звернулась до Держкіно з проханням не включати проект «Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка» у програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр. на користь інших переможців конкурсу. Таке рішення компанією було прийнято «у зв'язку з прийняттям державного бюджету України на 2015 рік, у якому передбачене надзвичайно мале фінансування кіновиробництва».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY