Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі

Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі

18 Вересня 2015
4838
18 Вересня 2015
12:13

Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі

4838
Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі
Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі

Сьогодні, 18 вересня, інформаційна програма «Факти» на каналі ICTV відзначає своє 15-річчя: перший випуск вийшов в ефір 18 вересня 2000 року. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

За ці роки кількість та хронометраж випусків збільшились, а колектив співробітників програми «Факти» розширився. Головний принцип, якого команда програми дотримується протягом багатьох років: «Факти» - новини для людей і про людей».

 

У студії - Олена Фроляк

 

«За 15 років в ефірі у нас з'явилось ще більше бажання змінити світ на краще, допомогти людям. Мені  здається, що наш секрет саме в цьому: ми намагаємося  залишатися людяними, ближчими до людей, до їх переживань, думок, мрій, бажань. Цінності людей - наші цінності. Сьогодні всю нашу  любов, пошану  і допомогу ми спрямовуємо ще й українським солдатам на Сході. Сьогодні для "Фактів"  покликання-максимум - допомогти країні перемогти, стати на ноги, вичавити з себе меншовартість та корупцію. І повірити у власні сили», - сказала керівник інформаційної служби ICTV Олена Фроляк, яка починала у «Фактах» як телеведуча.

 

«Інколи я передивляюся перший ефір, перегнав собі на DVD. Бачу, що він такий наївний-наївний. У текстах, у подачі, у формулюванні думок. На ICTV, хоч канал вже вісім років мовив в ефірі, не було новинного виробництва. Народ, який за це взявся, здебільшого був юний. Ті, кого зараз можна вважати маститими журналістами, тоді ще були студентами, що, звісно, позначалося як на виборі тем, так і на їх втіленні. Ми всі були відкриті до світу, водночас і бачили його через призму людей молодих. Однак що не забереш, так це наше прагнення робити якісний новинний продукт. "Ми маємо сказати про це першими!" - цей орієнтир став для нас виробничим критерієм. Тоді звичним було побачити, як журналіст біжить із касетою коридором, а йому відчиняють усі двері, тому що він мчить в ефірку вже зі змонтованим сюжетом про подію, яка закінчилася за 15 хвилин до розгону "шапки"», - сказав керівник департаменту спецпроектів ICTV Олександр Семирядченко, який був заступником головного редактора інформаційної служби каналу у 2000-2005 роках та головним редактором у 2005-2006 роках.

 

«Ми завжди робили і робимо новини за принципом того, що світло в кінці тунелю завжди є. Робимо новини, після яких хочеться жити. Попри нинішню ситуацію, новини з АТО, проблеми у країні в різних галузях, ми намагаємося знайти хороші історії, які дають надію. Усім своїм колегам я хочу побажати побільше мирних сюжетів. Щоб закінчилася війна - і кожен із нас зміг зробити свою хорошу, мирну історію про інше життя та іншу Україну», - сказав шеф-редактор програми «Факти» Віктор Сорока.

 

Нагадаємо, 4 вересня інформаційна програма «Вікна-Новини» на каналі СТБ святкувала 20 років з дня першого виходу в ефір. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду