detector.media
18.09.2015 12:13
Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі
Програма «Факти» на каналі ICTV відзначає 15 років в ефірі

Сьогодні, 18 вересня, інформаційна програма «Факти» на каналі ICTV відзначає своє 15-річчя: перший випуск вийшов в ефір 18 вересня 2000 року. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

За ці роки кількість та хронометраж випусків збільшились, а колектив співробітників програми «Факти» розширився. Головний принцип, якого команда програми дотримується протягом багатьох років: «Факти» - новини для людей і про людей».

 

У студії - Олена Фроляк

 

«За 15 років в ефірі у нас з'явилось ще більше бажання змінити світ на краще, допомогти людям. Мені  здається, що наш секрет саме в цьому: ми намагаємося  залишатися людяними, ближчими до людей, до їх переживань, думок, мрій, бажань. Цінності людей - наші цінності. Сьогодні всю нашу  любов, пошану  і допомогу ми спрямовуємо ще й українським солдатам на Сході. Сьогодні для "Фактів"  покликання-максимум - допомогти країні перемогти, стати на ноги, вичавити з себе меншовартість та корупцію. І повірити у власні сили», - сказала керівник інформаційної служби ICTV Олена Фроляк, яка починала у «Фактах» як телеведуча.

 

«Інколи я передивляюся перший ефір, перегнав собі на DVD. Бачу, що він такий наївний-наївний. У текстах, у подачі, у формулюванні думок. На ICTV, хоч канал вже вісім років мовив в ефірі, не було новинного виробництва. Народ, який за це взявся, здебільшого був юний. Ті, кого зараз можна вважати маститими журналістами, тоді ще були студентами, що, звісно, позначалося як на виборі тем, так і на їх втіленні. Ми всі були відкриті до світу, водночас і бачили його через призму людей молодих. Однак що не забереш, так це наше прагнення робити якісний новинний продукт. "Ми маємо сказати про це першими!" - цей орієнтир став для нас виробничим критерієм. Тоді звичним було побачити, як журналіст біжить із касетою коридором, а йому відчиняють усі двері, тому що він мчить в ефірку вже зі змонтованим сюжетом про подію, яка закінчилася за 15 хвилин до розгону "шапки"», - сказав керівник департаменту спецпроектів ICTV Олександр Семирядченко, який був заступником головного редактора інформаційної служби каналу у 2000-2005 роках та головним редактором у 2005-2006 роках.

 

«Ми завжди робили і робимо новини за принципом того, що світло в кінці тунелю завжди є. Робимо новини, після яких хочеться жити. Попри нинішню ситуацію, новини з АТО, проблеми у країні в різних галузях, ми намагаємося знайти хороші історії, які дають надію. Усім своїм колегам я хочу побажати побільше мирних сюжетів. Щоб закінчилася війна - і кожен із нас зміг зробити свою хорошу, мирну історію про інше життя та іншу Україну», - сказав шеф-редактор програми «Факти» Віктор Сорока.

 

Нагадаємо, 4 вересня інформаційна програма «Вікна-Новини» на каналі СТБ святкувала 20 років з дня першого виходу в ефір. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY