В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані

В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані

6 Вересня 2015
1649
6 Вересня 2015
10:35

В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані

1649
В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані
В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані

Івано-Франківський проект «Тепле місто» створює Urban Space Radio - скляну радіостудію у громадському ресторані Urban Space 100, відкритому за внески доброчинців. Про це повідомляється на сторінці ініціативи на краудфандинговій платформі «Велика ідея».

 

«Urban Space Radio» - це медіа для людей, яким небайдужі урбаністичні процеси, що вудбуваються в їхніх містах», - повідомляють засновники.

 

Проект має на меті підвищити рівень залученості громадськості до процесів розвитку міст.

 

«Прозорість і публічність радіостанції буде інституційною та фізичною, адже її скляна студія буде розташована у публічному просторі - громадському ресторані "Urban Space 100" у центрі міста. За конструкцією така радіостудія буде унікальною та єдиною в Україні», - повідомляють організатори.

 

Радіо мовитиме в Інтернеті, а також частково в FM-діапазоні у партнерстві з відомою радіостанцією Івано-Франківська, ім'я якої не називається. Записи ефірів можна буде безкоштовно прослухати подкаст-сервісі.

 

В ефірі Urban Space Radio звучатиме українська музик та власні інформаційні програми, в першу чергу розмовного жанру про актуальні проблеми міст та способи їх вирішення. Радіо уже мовить у тестовому режимі. Послухати станцію можна тут. В майбутньому планується також запуск онлайн-ТБ.

 

«Однією із ключових характеристик Urban Space Radiо стане якісне програмне наповнення й урбаністична тематика: сталий розвиток міста, дизайн простору, транспортна мобільність, інфраструктура, перспективи розвитку розумних міст (smart cities), актуальна освіта, культура, візуальне та музичне мистецтво, та інші теми, що відповідатимуть очікуванням і запитам наших слухачів», - зазначив керівник проекту радіостанції Тарас Малий.

 

Керівник управлінської команди платформи «Тепле Місто» Юрій Филюк розповів, що  прозорі стіни дозволять відвідувачам ресторану спостерігати за розмовами в студії, передавати свої запитання, подавати невербальні сигнали схвалення або заперечення, розмовляти і взаємодіяти з ведучими та гостями ефірів під час музичних пауз.

 

Команда «Теплого міста» повідомила, що 80% бюджету проекту радіостанції вони отримали завдяки перемозі у конкурсі інноваційних медіа-проектів від міжнародного фонду Freedom House, який проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини. На грантові кошти буде придбано більшу частину необхідного технічного обладнання для радіостудії, а також профінансована технічна і змістовна підтримка цілодобового стріму, підготовка програмного забезпечення радіостріму та закладені кошти на оплату праці журналістів (ведучих) радіо.   

 

Через краудфандингову платформу «Велика ідея» організатори збирають решту 20% бюджету, необхідні для побудови скляної звукоізольованої студії та покриття витрат на її облаштування, меблів й устаткування .З  запланованих 150 тис. гривень вже зібрано 10 тис. Проект можна підтримати ще протягом 57 днів.

 

Нагадаємо, цього року творча командра з Одеси через краудфандинг зібрала гроші на звпуск журналу про українські міста La Boussole. Вже вийшли друком 4 випуски: про Одесу, Львів, Чернівці та Карпати.

 

«Детектор медіа»

Фото - з сайту «Велика ідея»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду