detector.media
06.09.2015 10:35
В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані
В Івано-Франківську створюють онлайн-радіостанцію в громадському ресторані

Івано-Франківський проект «Тепле місто» створює Urban Space Radio - скляну радіостудію у громадському ресторані Urban Space 100, відкритому за внески доброчинців. Про це повідомляється на сторінці ініціативи на краудфандинговій платформі «Велика ідея».

 

«Urban Space Radio» - це медіа для людей, яким небайдужі урбаністичні процеси, що вудбуваються в їхніх містах», - повідомляють засновники.

 

Проект має на меті підвищити рівень залученості громадськості до процесів розвитку міст.

 

«Прозорість і публічність радіостанції буде інституційною та фізичною, адже її скляна студія буде розташована у публічному просторі - громадському ресторані "Urban Space 100" у центрі міста. За конструкцією така радіостудія буде унікальною та єдиною в Україні», - повідомляють організатори.

 

Радіо мовитиме в Інтернеті, а також частково в FM-діапазоні у партнерстві з відомою радіостанцією Івано-Франківська, ім'я якої не називається. Записи ефірів можна буде безкоштовно прослухати подкаст-сервісі.

 

В ефірі Urban Space Radio звучатиме українська музик та власні інформаційні програми, в першу чергу розмовного жанру про актуальні проблеми міст та способи їх вирішення. Радіо уже мовить у тестовому режимі. Послухати станцію можна тут. В майбутньому планується також запуск онлайн-ТБ.

 

«Однією із ключових характеристик Urban Space Radiо стане якісне програмне наповнення й урбаністична тематика: сталий розвиток міста, дизайн простору, транспортна мобільність, інфраструктура, перспективи розвитку розумних міст (smart cities), актуальна освіта, культура, візуальне та музичне мистецтво, та інші теми, що відповідатимуть очікуванням і запитам наших слухачів», - зазначив керівник проекту радіостанції Тарас Малий.

 

Керівник управлінської команди платформи «Тепле Місто» Юрій Филюк розповів, що  прозорі стіни дозволять відвідувачам ресторану спостерігати за розмовами в студії, передавати свої запитання, подавати невербальні сигнали схвалення або заперечення, розмовляти і взаємодіяти з ведучими та гостями ефірів під час музичних пауз.

 

Команда «Теплого міста» повідомила, що 80% бюджету проекту радіостанції вони отримали завдяки перемозі у конкурсі інноваційних медіа-проектів від міжнародного фонду Freedom House, який проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини. На грантові кошти буде придбано більшу частину необхідного технічного обладнання для радіостудії, а також профінансована технічна і змістовна підтримка цілодобового стріму, підготовка програмного забезпечення радіостріму та закладені кошти на оплату праці журналістів (ведучих) радіо.   

 

Через краудфандингову платформу «Велика ідея» організатори збирають решту 20% бюджету, необхідні для побудови скляної звукоізольованої студії та покриття витрат на її облаштування, меблів й устаткування .З  запланованих 150 тис. гривень вже зібрано 10 тис. Проект можна підтримати ще протягом 57 днів.

 

Нагадаємо, цього року творча командра з Одеси через краудфандинг зібрала гроші на звпуск журналу про українські міста La Boussole. Вже вийшли друком 4 випуски: про Одесу, Львів, Чернівці та Карпати.

 

«Детектор медіа»

Фото - з сайту «Велика ідея»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY