На кіновиробництво у 2016 році потрібно понад 500 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

На кіновиробництво у 2016 році потрібно понад 500 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

25 Липня 2015
2183
25 Липня 2015
11:58

На кіновиробництво у 2016 році потрібно понад 500 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

2183
На кіновиробництво у 2016 році потрібно понад 500 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко
На кіновиробництво у 2016 році потрібно понад 500 мільйонів гривень – Пилип Іллєнко

На кіновиробництво у 2016-му році потрібно понад 500 мільйонів гривень державних коштів. Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» сказав голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

«Враховуючи те, що нам необхідно створювати жанрове кіно, підтримувати молодь, заповнювати вакуум, який створюється за відсутності російських серіалів в ефірі телеканалів, думаю, що мова має йти мінімум про суму в районі півмільярда гривень, джерелами формування якого, в тому числі, можуть бути і відрахування від лотереї. Минулого року ми розраховували цю суму десь 300 млн.», - зазначив пан Іллєнко.

 

Як гагадав голова Держкіно, цьогоріч безпосередньо на кіновиробництво передбачено близько 64 млн грн. «Цієї суми недостатньо. Ми за ці гроші можемо, навіть не повністю, у цьому році дофінансувати дозйомку розпочатих раніше проектів», - прокоментував Пилип Іллєнко.

 

Також він додав: «На щастя, цього року, на відміну від минулого, вдалося принаймні забезпечити вчасну реалізацію плану бюджетних асигнувань. Гроші надходять вчасно, що дозволило реанімувати виробництво надзвичайно цікавих проектів».

 

З словами голови Держкіно, у відомстві очікують на збільшення фінансування цього року. Як він відзначив, на нещодавній колегії Міністерства культури про це заявляли керівники уряду.

 

«Остаточна сума поки не була озвучена. Але ми надали певні розрахунки, що потрібно, щоб проавансувати нові фільми в цьому році, завершити фінансування старих, провести новий конкурсний відбір ще цього року, - розповів пан Іллєнко. - Крім того, ми зараз працюємо над удосконаленням порядку проведення конкурсного відбору, порядку формування і роботи конкурсної комісії та нормативно-правових документів, які би спрощували та забезпечували прозору роботу у створенні національних фільмів та їх фінансуванні з держбюджету».

 

Як уточнив голова Держкіно, на етапі завершення перебувають такі кінопроекти:

 

«Тепер я буду любити тебе» режисера Романа Ширмана. Триваєз постпродакшн фільму. До кінця року, як сподіваються у Держкіно, стрічку буде завершено.

 

«До дідька страшні» Юрія Рачинського. Картина перебуває на фінальній стадії виробництва та має бути завершена до кінця року.

 

«Моя бабуся Фанні Каплан» Олени Дем'яненко та Дмитра Томашпольського. Завершився знімальний період фільму.

 

«Йом Кіпур, або судний день» Віктора Греся. Розпочалась робота і триває підготовчий період фільму.

 

«Казка старого мельника» Олександра Ітигілова. Продовжуєтся робота над створенням фільму.

 

«Сторожова застава» Юрія Ковальова. Стрічка перебуває в підготовчому періоді.

 

«Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка.Відновлено фінансування і продовжена робота над фільмом.

 

«Поминальна молитва» Володимира Лерта. Завдяки приватному інвестору, над фільмом відновлюється робота.

 

Анімаційний фільм «Атракціон» Олега Педана. У Держкіно переглянул та прийняли проект.

 

Нагадаємо, Держкіно було передбачено 100 тисяч гривень нафінансування секції «Кіноіндустрія». Шостого Одеського міднарожного кінофестивалю. Кріи того, Пилип Іллєнко особисто взяв участь у заходах за участі українських та іноземних представників кіногалузі.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду