Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики

Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики

10 Липня 2015
2458
10 Липня 2015
11:02

Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики

2458
Однак частот під новий проект не отримав
Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики
Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики

Медіахолдинг «Люкс» хоче запустити радіостанцію української музики і презентував відповідну концепцію в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення 9 липня, під час підбиття підсумків конкурсу на 39 радіочастот.

 

Концепцію 100-відсотково української радіостанції «Музика твоєї країни» на конкурс заявило київське ТОВ «Контакт-інформ», яке володіє ліцензією на мовлення на частоті 105,4 МГц у Чернігові з позивним «Люкс ФМ». Компанію, що належить ПрАТ «ТРК "Люкс"», представляв генеральний директор і співвласник медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко (на фото).

 

«У стінах цього кабінету цього органу найчастіше вживана фраза - про підтримку українських виконавців, української музики. На жаль, усі попередні склади Нацради на словах підтримували українську пісню, культуру, ідею, а на практиці ліцензії отримували інші радіостанції. Ми багато років поспіль носимося з ідеєю створення 100-відсотково української радіостанції, з українською музикою, українськими ведучими, українською історією», - розповів пан Андрейко.

 

Спершу радіостанція планувалася з позивним «Український формат», але радіохолдинг вирішив поступитися цією назвою на користь конкурсу національної пісні, ініціатором якого є Нацрада, повідомив пан Андрейко. Тому нова радіостанція презентувалася під назвою «Музика твоєї країни» - заявку в «Укрпатент» на реєстрацію відповідної торгової марки вже подано.

 

Концепція радіостанції передбачає наявність в ефірі виключно сучасної української музики. «Це саме сучасна музика - не шароварщина, не класика», - повідомив пан Андрейко. Крім музики в ефірі передбачені соціально орієнтовані новини, пізнавальні програми. Слоган радіостанції: «Слухай українське - слухай музику твоєї країни».

 

«Наші плани - загальнонаціональне покриття», - заявив пан Андрейко.

 

У конкурсі на 39 радіочастот ТОВ «Контакт-інформ» подало заявки на три частоти: 103,3 МГц у Львові, 89,5 МГц у Рівному (Антополі), 87,7 МГц у Тернополі. Однак жодної частоти компанія не виграла: у Львові й Тернополі вона поступилася Національній радіокомпанії України в партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями (розмовне суспільно-політичне радіо), у Рівному - західноукраїнській радіомережі «FM Галичина» (в ефірі переважає українська музика фолк-етно-ска напрямку).

 

Зазначимо, що в Тернополі багато років працює радіостанція «УХ радіо», концепція якої передбачає 100% української музики та жодної іноземної пісні. Радіостанція позиціонує себе як «перша україномовна радіохвиля, де транслюється національна сучасна популярна музика».

 

Нагадаємо, що медіахолдингу «Люкс» належать всеукраїнська радіомережа «Люкс ФМ», регіональна радіомережа «Радіо 24», супутниково-ефірний телеканал «24» та низка інтернет-видань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду