Нацрада розподілила радіочастоти. Серед переможців – НРКУ, «Громадське радіо», «ТАВР медіа», «Радіо 24» та інші

Нацрада розподілила радіочастоти. Серед переможців – НРКУ, «Громадське радіо», «ТАВР медіа», «Радіо 24» та інші

9 Липня 2015
3715
9 Липня 2015
19:43

Нацрада розподілила радіочастоти. Серед переможців – НРКУ, «Громадське радіо», «ТАВР медіа», «Радіо 24» та інші

3715
Нацрада розподілила радіочастоти. Серед переможців – НРКУ, «Громадське радіо», «ТАВР медіа», «Радіо 24» та інші
Нацрада розподілила радіочастоти. Серед переможців – НРКУ, «Громадське радіо», «ТАВР медіа», «Радіо 24» та інші

8 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 39 радіочастот, який був оголошений у квітні 2014 року.

 

На конкурс надійшли 183 заявки від 45 телерадіоорганізацій, але через несплату конкурсної гарантії Нацрада окремим рішенням не допустила до участі в конкурсі Кіровоградську ОДТРК (на частоту 91,2 МГц у Кіровограді) та ТОВ «ТРК "Бізнес-радіо"» (на частоту 69,02 МГц у Сумах). Ще одна компанія - редакція газети «Молодий буковинець» - відкликала свою заяву. Таким чином, Нацрада під час конкурсу розглянула 180 заявок від 43 телерадіоорганізацій.

 

У результаті конкурсу Національна радіокомпанія України (Перший канал УР-1) у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями (ОДТРК) здобула сім частот в обласних центрах: 88,6 МГц у Вінниці, 91,2 МГц у Кіровограді, 103,3 МГц у Львові, 92 МГц у Миколаєві, 87,7 МГц у Тернополі, 91,8 МГц у Чернівцях, 98,2 МГц у Чернігові. НРКУ та ОДТРК розподілять ефір відповідно до впроваджуваної дорожної карти з розбудови державного (суспільного) ФМ-мовлення: 20 годин на добу мовитиме НРКУ, 4 години на добу в затверджених відрізках часу - ОДТРК.

 

За підсумками конкурсу ефірною радіокомпанією стало «Громадське радіо», яке виграло всі п'ять частот, на які претендувало. Це частоти УКХ та ФМ-діапазонів на Донбасі та в Києві: 66,05 МГц у Волновасі Донецької області, 70,4 МГц у Києві, 92,6 МГц у Біловодську Луганської області, 100 МГц у Білолуцьку Луганської області, 103,7 МГц у Зоринівці Луганської області,

 

Радіохолдинг «ТАВР Медіа» здобув три частоти для своїх радіостанцій: «Мелодія» (ТОВ «ТРК "Радіо кохання"» - 94,1 МГц в Ужгороді, «Радіо Рокс» (ПП «Фірма "Лямін"») - 91,3 МГц у Первомайську Миколаївської області, «Хіт ФМ» (ТОВ «ТРК "Медіа маркет"») - 105,2 МГц у Ніжині Чернігівської області.

 

Радіохолдинг «Люкс» поповнився на одну частоту в обласному центрі для «Радіо 24» (ТОВ «ТРК "Праймедіа"») - 92,4 МГц у Полтаві.

 

Радіохолдинг Business Radio Group виграв одну частоту в обласному центрі для свого «Любимого радио» (ПП «Компанія "Нова хвиля"») - 87,7 Мгц у Сумах.

 

Мережа «Радіо ЄС» (ПрАТ «Радіокомпанія "Гала"») поповнилася однією частотою в обласному центрі - 90,6 МГц у Черкасах.

 

Західноукраїнська радіомережа «FM Галичина» (ТОВ «ТРК "Галичина"») теж розширилася на одну частоту в обласному центрі - 89,5 МГц у Рівному (Антополі).

 

Нова радіостанція «Радіо 7» (ТОВ «Кристал-бенд») з Ужгорода виграла дві частоти на Закарпатті: 88,6 МГц у Лисичові та 91,5 МГц у Хусті. Як розповів представник радіостанції Валерій Марченко, засновницею компанії є громадянка України Наталя Бондаровська, чий рідний брат - виходець із Західної України - нині проживає у США, де має власне україномовне радіо в місті Портленд.

 

Також переможцями конкурсу стали дві релігійні радіостанції. «Радіо Еммануїл» (ТОВ «ТРК "Еммануїл"») здобуло одну частоту УКХ-діапазону - 69,02 МГц у Сумах. А радіо адвентистів сьомого дня «Голос надії» (ТОВ «Телевізійний канал "Надія"»), яке подалося на всі 39 частот, виграло дев'ять частот ФМ-діапазону в маленьких населених пунктах: 87,7 МГц у Тячеві (Новоселиці) Закарпатської області, 101,2 МГц у Володарці Київської області, 90,4 МГц у Новоархангельську Кіровоградської області, 90,9 МГц в Устинівці Кіровоградської області, 89 МГц у Турці Львівської області, 105,6 МГц в Ананьєві Одеської області, 107,5 МГц у Перелісках Полтавської області, 99,6 МГц у Великому Бурлуці Харківської області, 103,2 МГц в Озірній Черкаської області.

 

Вісім частот залишилися без переможців: 103,4 у Дніпрорудному Запорізької області, 103,9 у Токмаку Запорізької області, 104,9 у Долинській Кіровоградської області, 99,4 в Олександрії Кіровоградської області, 105,9 у Копані Рівненської області, 107,2 у Корці Рівненської області, 105,6 у Шполі Сумської області, 99,9 у Корюківці Чернігівської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3715
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3183 дн. тому
эти члены и на политической воле не слабо зарабатывают..
Кайкэн
3210 дн. тому
наконец-то дали членам чуток заработать. а то сколько ж можно на альтруизме политическую волю исполнять. )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду