Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу

Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу

11 Червня 2015
4673
11 Червня 2015
15:24

Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу

4673
Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу
Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу

Телеведучий Савік Шустер став співвласником супутникового телеканалу, який мав запускатися під назвою Pravda Russian World Channel. Канал готується до запуску, але під новим логотипом - 3s.tv. Відповідні зміни до ліцензії хоче внести ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"», яке отримало супутникову ліцензію в грудні 2014 року. Нацрада на засіданні 11 червня вирішила перенести розгляд цього питання на наступне засідання.

 

Власником ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"» був голова «Савік Шустер студії» Павло Єлізаров, нині ж його партнером (частка 50%) став телеведучий Савік Шустер, громадянин Канади. Як відомо, українське законодавство забороняє заснування телерадіоорганізацій нерезидентами України. Однак таких обмежень щодо власності ТРО законодавство не накладає.

 

Телеканал, що готується до старту, планують запускати під новою назвою - 3s.tv (таким є логотип «Савік Шустер студії»).

 

Також канал хоче змінити програмну концепцію: збільшити частку програм власного виробництва і національного продукту, змінити формат з інформаційно-просвітницького з фільмопоказом на інформаційно-аналітичний з фільмопоказом, збільшити обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм до 16,5 годин на добу, зменшити обсяг фільмопоказу до 4 годин на добу та відмовитися від науково-просвітницьких програм.

 

Щоправда, такі наміри ліцензіата суперечать рішенню Нацради, згідно з яким програмні концепції не переоформлюються протягом року з моменту видачі ліцензії. Саме для вивчення цих обставин Нацрада відклала розгляд питання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду