Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»

Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»

28 Травня 2015
4464
28 Травня 2015
18:13

Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»

4464
Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»
Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»

Сьогодні, 28 травня, канал «Україна» відкрив сайт «Воскресіння Розстріляного Відроження», присвячений діячам мистецтва 1920-1930-х, які були розстріляні, репресовані або знищені радянською системою. Відкриття сайту приурочено до старту фестивалю Кінотиждень «Воскресіння Розстріляного Відродження», що буде проходити в Києві з 28 травня по 3 червня в столичному кінотеатрі «Оскар», повідомляє пресс-служба каналу.

 

Сайт представить користувачам «відео-досьє» на 11 героїв епохи українського Розстріляного Відродження, таких як Микола Хвильовий, Микола Зеров, Володимир Сосюра та інші. Ці біографічні міні-фільми були зняті журналістом каналу «Україна» Олександром Єльцовим у рамках рубрики «Розстріляне Відродження» ранкового шоу «Ранок з Україною». Під час створення фільмів були використані унікальні архівні кадри, а також постановочні сцени для того, щоб максимально відтворити атмосферу подій того часу і показати глядачам повну картину того, що відбувалося.

 

Дизайн сайту виконаний в особливій художній стилізації під український авангард 1920-1930-х років. Під час розробки концепції сайту був зроблений акцент на відео-контент. Наявність якісного відео і мінімалізм в наповнені сторінки стане, сподівається канал, зручним для користувачів у навігації і сприйнятті контенту.

 

Історією кожного з 11 діячів мистецтв, представлених на сайті, користувачі можуть поділитися у соціальних мережах Twitter, Facebook та «ВКонтакте» всього в один клік.

 

Візуальна й технічна частина реалізована силами відділу нових медіа каналу «Україна» під керівництвом Ярослави Антіпіної. Команда, яка працювала над створенням сайту: Ольга Шевченко, директор департаменту просування бренду і продуктів каналу «Україна»; Ярослава Антіпіна, начальник відділу нових медіа; Дмитро Галико, начальник редакторської служби;  Олександр Саліженко, редактор сайту; Дмитро Балицький, начальник служби відео-контенту; Марія Жданова - менеджер проекту;  Ірина Евстіфеева - арт-директор; Анатолій Гурин - веб-дизайнер.

 

Нагадаємо,  телеканал «Україна» прийняв рішення про зйомки продовження проекту «Відверто з Машею Єфросиніною». У новому осінньому сезоні гостями телеведучої Маші Єфросиніної стануть 15 відомих особистостей, які вперше відверто розкажуть про те, про що мовчали раніше. На інтерв'ю з Машею Єфросиніною вже дали свою згоду актриса Ада Роговцева, політик Михайло Саакашвілі, актриса Олена Кравець, ведучий Олексій Суханов, співачка Оля Полякова. Імена інших зірок поки тримаються у таємниці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду