detector.media
28.05.2015 18:13
Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»
Канал «Україна» запустив сайт «Воскресіння Розстріляного Відродження»

Сьогодні, 28 травня, канал «Україна» відкрив сайт «Воскресіння Розстріляного Відроження», присвячений діячам мистецтва 1920-1930-х, які були розстріляні, репресовані або знищені радянською системою. Відкриття сайту приурочено до старту фестивалю Кінотиждень «Воскресіння Розстріляного Відродження», що буде проходити в Києві з 28 травня по 3 червня в столичному кінотеатрі «Оскар», повідомляє пресс-служба каналу.

 

Сайт представить користувачам «відео-досьє» на 11 героїв епохи українського Розстріляного Відродження, таких як Микола Хвильовий, Микола Зеров, Володимир Сосюра та інші. Ці біографічні міні-фільми були зняті журналістом каналу «Україна» Олександром Єльцовим у рамках рубрики «Розстріляне Відродження» ранкового шоу «Ранок з Україною». Під час створення фільмів були використані унікальні архівні кадри, а також постановочні сцени для того, щоб максимально відтворити атмосферу подій того часу і показати глядачам повну картину того, що відбувалося.

 

Дизайн сайту виконаний в особливій художній стилізації під український авангард 1920-1930-х років. Під час розробки концепції сайту був зроблений акцент на відео-контент. Наявність якісного відео і мінімалізм в наповнені сторінки стане, сподівається канал, зручним для користувачів у навігації і сприйнятті контенту.

 

Історією кожного з 11 діячів мистецтв, представлених на сайті, користувачі можуть поділитися у соціальних мережах Twitter, Facebook та «ВКонтакте» всього в один клік.

 

Візуальна й технічна частина реалізована силами відділу нових медіа каналу «Україна» під керівництвом Ярослави Антіпіної. Команда, яка працювала над створенням сайту: Ольга Шевченко, директор департаменту просування бренду і продуктів каналу «Україна»; Ярослава Антіпіна, начальник відділу нових медіа; Дмитро Галико, начальник редакторської служби;  Олександр Саліженко, редактор сайту; Дмитро Балицький, начальник служби відео-контенту; Марія Жданова - менеджер проекту;  Ірина Евстіфеева - арт-директор; Анатолій Гурин - веб-дизайнер.

 

Нагадаємо,  телеканал «Україна» прийняв рішення про зйомки продовження проекту «Відверто з Машею Єфросиніною». У новому осінньому сезоні гостями телеведучої Маші Єфросиніної стануть 15 відомих особистостей, які вперше відверто розкажуть про те, про що мовчали раніше. На інтерв'ю з Машею Єфросиніною вже дали свою згоду актриса Ада Роговцева, політик Михайло Саакашвілі, актриса Олена Кравець, ведучий Олексій Суханов, співачка Оля Полякова. Імена інших зірок поки тримаються у таємниці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY