На Каннському кіноринку відбулась презентація українських кінопроектів

На Каннському кіноринку відбулась презентація українських кінопроектів

21 Травня 2015
2155
21 Травня 2015
09:20

На Каннському кіноринку відбулась презентація українських кінопроектів

2155
На Каннському кіноринку відбулась презентація українських кінопроектів
На Каннському кіноринку відбулась презентація українських кінопроектів

20 травня в рамках Каннського кіноринку, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко презентував низку українських проектів. Презентація пройшла в Українському павільйоні за участі українських та закордонних режисерів і продюсерів, повідомляє сайт Держкіно.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко у вступному слові наголосив, що українська держава, знаходячись в складній економічній ситуації, підтримує свій кінематограф, продовжуючи фінансувати виробництво, а також, опрацьовуючи питання про диверсифікацію джерел фінансування українського кіно.

 

У числі презентованих були фільми, що перебувають на різних стадіях виробництва і завершені впродовж останнього часу. Продюсери компанії Insightmedia Володимир Філіппов та Андрій Суярко разом з режисером Тарасом Ткаченком представили стрічку «Гніздо горлиці», що зараз знаходиться на стадії завершення, та «Окупація», а також проект «Олександр Довженко. Одеський дебют» Костянтина Коновалова. Продюсери оголосили, що до виробництва цього проекту тільки-но долучилася німецька продюсерська компанія.

 

На завершальній стадії виробництва перебуває й картина Отара Шаматави «Урсус». Одним з її продюсерів так само є німецька компанія (Aktis Film), і її директор Стеліос Ціaнніс взявся представити публіці фільм спільного виробництва України, Німеччини, Болгарії та Грузії.

 

Продюсер Юрій Леута представив завершений фільм Ігоря Мінаєва «Голубе плаття», а Олена Фетісова та Володимир Козир - майбутню стрічку Романа Ширмана «Тепер я буду любити тебе».

 

«Ця подія, яка відбулася нині на Каннському фестивалі, ще раз засвідчила, що Україна здатна привертати до себе увагу також і демонстрацією своїх культурних здобутків. Успіхи наших митців є насправді вражаючими і, на мою думку, мають бути належно поціновані не лише на європейських теренах, а й у себе на батьківщині. Хочу ще раз подякувати всім, хто долучився до організації Українського павільйону в Каннах, а це, окрім Держкіно, Благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» і Міжнародний кінофестиваль «Молодість», - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, на Каннському міжнародному кіноринку було продано права на кінопрокат ще не знятого проекту «Люксембург» українського режисера Мирослава Слабошпицького. Угода передбачає продаж прав на показ стрічки у Греції (компанія Danaos) та у країнах колишньої Югославії. Також ведуться переговори щодо продажу прав на кінопрокат «Люксембургу» в Японії та Франції. За даними НСКУ, презентації «Люксембургу» на Каннському кіноринку відбуваються поза Українським павільйоном. Проектом Мирослава Слабошпицького опікується французька компанія Alpha Violet production, оскільки фільм має стати спільним виробництвом Франції, Німеччини та України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду