8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка

8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка

7 Травня 2015
2898
7 Травня 2015
12:00

8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка

2898
8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка
8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка

До Днів пам'яті і примирення 8 та 9 травня телеканал ICTV покаже добірку з 4 найкращих стрічок про війну виробництва кіностудії ім. О. Довженка. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Ретроспектива стрічок української кіностудії почнеться 8 травня. О 12.20 а ефірі розпочнеться фільм «Мерседес втікає від погоні», знятий в 1980 році режисером Юрієм Ляшенко.

 

«Це захоплююча кіname="_GoBack">ноісторія однієї бойової операції часів Другої світової війни, коли на трофейному «Мерседесі» кілька сміливців здійснили зухвалий і небезпечний рейд в тил противника. Операція проходить успішно, але не всі повертаються з завдання...», - анонсує телеканал.

 

Також 8 травня о 23.05 на ICTV вийде фільм «Ати-бати, йшли солдати» - остання режисерська робота Леоніда Бикова і його остання роль в кіно.

 

«Це історія не тільки про «винищувачів танків» і їхній подвиг, а й про те, як важливо берегти пам'ять про минуле. У цій картині трагедія і героїзм дивним чином поєднуються з лірикою і навіть гумором - саме це і є відмінною рисою багатьох фільмів Леоніда Бикова, за що глядачі так люблять їх досі», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

9 травня о 09.05 глядачі зможуть переглянути комедію «Дачна поїздка сержанта Цибулі» режисера Миколи Літуса.

 

Головну роль у фільмі зіграв актор Сергій Іванов, відомий за картинами «Ати-бати, йшли солдати» і «В бій ідуть лише «старі». За сюжетом розвідник Цибуля, успішно виконавши чергове завдання, знову відправляється в тил до німців, щоб доставити партизанам медикаменти, продовольство і вибухівку. «До речі, як згадував режисер картини, після виходу фільму його сильно критикували - мовляв, як посмів знімати комедію про війну? «Але ж навіть на війні життя складалося не тільки з сумного», -зазначають на ICTV.

 

Увечері 9 травня о 20:05 канал покаже кольорову версію легендарного фільму «У бій ідуть лише «старі» Леоніда Бикова. Стрічка про зняв будні льотчиків-винищувачів вийшла на екрани в 1974 році.

 

«Фільм став єдиним у десятці найкасовіших картин того року, присвячених тематиці Великої Вітчизняної війни. Фільм, режисер і акторська робота були відзначені нагородами багатьох міжнародних фестивалів, а численні фрази героїв картини миттєво розійшлися на цитати», - нагадує прес-служба.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

Раніше канали СТБ,  Новий канал, ICTV, M1 групи StarLightMedia запустили в ефірі ролик власного виробництва «Щоб пам'ятали» до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ролику знявся російський музикант Андрій Макаревич, польський письменник Януш Вишневський і український музикант Святослав Вакарчук.

 

Також група StarLightMedia підготувала ролик "Ветерани" власного виробництва.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду