detector.media
07.05.2015 12:00
8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка
8 та 9 травня ICTV покаже найкращі воєнні фільми кіностудії ім.Довженка

До Днів пам'яті і примирення 8 та 9 травня телеканал ICTV покаже добірку з 4 найкращих стрічок про війну виробництва кіностудії ім. О. Довженка. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Ретроспектива стрічок української кіностудії почнеться 8 травня. О 12.20 а ефірі розпочнеться фільм «Мерседес втікає від погоні», знятий в 1980 році режисером Юрієм Ляшенко.

 

«Це захоплююча кіname="_GoBack">ноісторія однієї бойової операції часів Другої світової війни, коли на трофейному «Мерседесі» кілька сміливців здійснили зухвалий і небезпечний рейд в тил противника. Операція проходить успішно, але не всі повертаються з завдання...», - анонсує телеканал.

 

Також 8 травня о 23.05 на ICTV вийде фільм «Ати-бати, йшли солдати» - остання режисерська робота Леоніда Бикова і його остання роль в кіно.

 

«Це історія не тільки про «винищувачів танків» і їхній подвиг, а й про те, як важливо берегти пам'ять про минуле. У цій картині трагедія і героїзм дивним чином поєднуються з лірикою і навіть гумором - саме це і є відмінною рисою багатьох фільмів Леоніда Бикова, за що глядачі так люблять їх досі», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

9 травня о 09.05 глядачі зможуть переглянути комедію «Дачна поїздка сержанта Цибулі» режисера Миколи Літуса.

 

Головну роль у фільмі зіграв актор Сергій Іванов, відомий за картинами «Ати-бати, йшли солдати» і «В бій ідуть лише «старі». За сюжетом розвідник Цибуля, успішно виконавши чергове завдання, знову відправляється в тил до німців, щоб доставити партизанам медикаменти, продовольство і вибухівку. «До речі, як згадував режисер картини, після виходу фільму його сильно критикували - мовляв, як посмів знімати комедію про війну? «Але ж навіть на війні життя складалося не тільки з сумного», -зазначають на ICTV.

 

Увечері 9 травня о 20:05 канал покаже кольорову версію легендарного фільму «У бій ідуть лише «старі» Леоніда Бикова. Стрічка про зняв будні льотчиків-винищувачів вийшла на екрани в 1974 році.

 

«Фільм став єдиним у десятці найкасовіших картин того року, присвячених тематиці Великої Вітчизняної війни. Фільм, режисер і акторська робота були відзначені нагородами багатьох міжнародних фестивалів, а численні фрази героїв картини миттєво розійшлися на цитати», - нагадує прес-служба.

 

Нагадаємо, цього року Держкомтелерадіо закликав ЗМІ підтримати нову традицію відзначення 8-го та 9 травня в дусі пам'яті та примирення.

 

Раніше канали СТБ,  Новий канал, ICTV, M1 групи StarLightMedia запустили в ефірі ролик власного виробництва «Щоб пам'ятали» до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ролику знявся російський музикант Андрій Макаревич, польський письменник Януш Вишневський і український музикант Святослав Вакарчук.

 

Також група StarLightMedia підготувала ролик "Ветерани" власного виробництва.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY