Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа» закінчив 2014 рік з мільйонними збитками

Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа» закінчив 2014 рік з мільйонними збитками

29 Квітня 2015
1918
29 Квітня 2015
10:04

Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа» закінчив 2014 рік з мільйонними збитками

1918
Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа» закінчив 2014 рік з мільйонними збитками
Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа» закінчив 2014 рік з мільйонними збитками

Медіахолдинг «Сьогодні Мультимедіа», що належить олігарху Рінату Ахметову, отримав в 2014 році чистий збиток 32, 139 млн. грн, тоді як 2013 рік компанія закінчила з чистим прибутком 7,335 млн. грн. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на фінансовий звіт холдингу в системі розкриття інформації НКЦБФР.  

 

При цьому чистий дохід медіахолдингу скоротився у минулому році на 4,1% до 75,960 млн грн. При цьому прес-служба холдингу повідомила, що «Сегодня» стала газетою №1 в Україні за підсумками 2014 року.

 

ПрАТ «Сегодня мультимедіа» входить до групи СКМ Ріната Ахметова і включає газету і сайт «Сегодня», друкарню.

 

Нагадаємо, газета «Сегодня» почала видаватися в 1997 році в Києві компанією ЗАТ «Видавнича група "Сегодня"». З 2003 року головним редактором «Сегодня» був Ігор Гужва, який сьогодні випускає безкоштовну газету «Вести». У серпні 2006 року генеральним директором компанії став аргентинець Гільєрмо Шмітт. У лютому 2007 року компанія ЗАТ «Видавнича група" Сегодня "» змінила назву на ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа». У квітні 2007 року була запущена інтернет-версія газети «Сегодня».

 

У липні 2011 року генеральним директором ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» стала Олена Громницька. У грудні 2011 редакція газети «Сегодня» оголосила про «передстрайковий стан» через тиск Альони Громницької на редакційну політику. У січні 2012 року наглядова рада оприлюднила своє рішення, за яким Ігоря Гужву звільнили з посади головреда, а Олена Громницька пішла за власним бажанням з посади гендиректора. У квітні 2013 кілька десятків журналістів газети (15 чоловік за твердженням нового редактора «Сегодня») пішли з видання, серед них значна частина - в нову щоденну газету «Вести», яку почав випускати Ігор Гужва. Новим головним редактором «Сегодня» стала Ольга Гук.

 

З січня по березень 2015 посаду шеф-редактором газети займав Олесь Бузина. На початку березня він звільнився і заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу. 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі власного буденку по вул. Дегтярівській, було вбито скандально відомого публіциста та письменника Олеся Бузину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду