«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK

«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK

20 Квітня 2015
3137
20 Квітня 2015
12:50

«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK

3137
«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK
«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK

Проект футбольних розслідувань «Гра без правил», який стартував 19 квітня на каналі «2+2», створюється спільно з телеканалом ZIK. На ZIK прем'єра програми відбудеться 20 квітня, повідомляє прес-служба телеканалу ZIK.

 

Програма про тіньові сторони та корупцію в українському футболі є спільним творчим задумом двох українських телеканалів. На «2+2» «Гра без правил» виходитиме  щонеділі о 23.10, а на ZIK наступного дня (щопонеділка) о 21.30.

 

За словами генерального продюсера телеканалу ZIK Данила Нікуленка, ідея створити такий проект народилася ще взимку й активно обговорювалася під час дружніх зустрічей із спортивною редакцією «2+2».

 

Як повідомила в коментарі «Детектор медіа» прес-служба ZIK, в цьому проекті їх телеканал виступає співавтором ідеї та концепції. 17 квітня співпраця двох каналів була закріплена юридично. Над створенням програми «Гра без правил» працюватимуть журналісти обох телеканалів, а телевиробництвом займатиметься канал «2+2». У прес-службі «2+2» «Детектор медіа» підтвердили цю інформацію.

 

Як повідомили у ZIK, поштовхом до створення програми стало журналістське розслідування каналу ZIK про закупівлю 20-ти тисяч м'ячів з Пакистану для дитячо-юнацького футболу, в результаті якої перші особи Федерації Футболу України «поділили» між собою близько 100 тис. доларів, а юні футболісти зі всієї країни отримали неякісні м'ячі.

 

«Маємо усі підстави сподіватися на те, що проект «Гра без правил» буде цікавим для глядачів і рейтинговим для наших телеканалів. Коли йдеться про потребу змін в країні, це стосується усіх сфер. Окрім того, мало що так як спорт об'єднує, - а в Україні мільйони шанувальників футболу. Врешті, саме журналістські розслідування - основа ZIKу, кореспонденти якого готові збирати матеріали для сюжетів, проводити розслідування про футбольне закулісся, зокрема, Західної України. А наявність такого партнера як «2+2» тільки підсилює позиції», - коментує пан Нікуленко.

 

Кожен 15-хвилинний випуск «Гри без правил» буде присвячено розслідуванню однієї справи, про яку зазвичай не розповідають фанатам та приховують від правоохоронних органів.

 

У першому випуску журналісти програми спробують «пролити світло на «дивні» з погляду закону й норм професійної етики факти біографії деяких очільників однієї з поважних футбольних організацій України».

 

Нагадаємо, прем'єра проекту «Гра без правил» на телеканалі «2+2» відбулася 19 квітня.  Керівник департаменту журналістських розслідувань  «1+1 медіа» Максим Шиленко повідомляв, що у деяких тем обсяг зібраного під час журналістського розслідування матеріалу настільки великий і вражаючий, що перевищить хронометраж у 15-хвилин. «В таких випадках будемо готувати продовження», - каже він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду