detector.media
20.04.2015 12:50
«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK
«2+2» створює проект спортивних журналістських розслідувань «Гра без правил» спільно з ZIK

Проект футбольних розслідувань «Гра без правил», який стартував 19 квітня на каналі «2+2», створюється спільно з телеканалом ZIK. На ZIK прем'єра програми відбудеться 20 квітня, повідомляє прес-служба телеканалу ZIK.

 

Програма про тіньові сторони та корупцію в українському футболі є спільним творчим задумом двох українських телеканалів. На «2+2» «Гра без правил» виходитиме  щонеділі о 23.10, а на ZIK наступного дня (щопонеділка) о 21.30.

 

За словами генерального продюсера телеканалу ZIK Данила Нікуленка, ідея створити такий проект народилася ще взимку й активно обговорювалася під час дружніх зустрічей із спортивною редакцією «2+2».

 

Як повідомила в коментарі «Детектор медіа» прес-служба ZIK, в цьому проекті їх телеканал виступає співавтором ідеї та концепції. 17 квітня співпраця двох каналів була закріплена юридично. Над створенням програми «Гра без правил» працюватимуть журналісти обох телеканалів, а телевиробництвом займатиметься канал «2+2». У прес-службі «2+2» «Детектор медіа» підтвердили цю інформацію.

 

Як повідомили у ZIK, поштовхом до створення програми стало журналістське розслідування каналу ZIK про закупівлю 20-ти тисяч м'ячів з Пакистану для дитячо-юнацького футболу, в результаті якої перші особи Федерації Футболу України «поділили» між собою близько 100 тис. доларів, а юні футболісти зі всієї країни отримали неякісні м'ячі.

 

«Маємо усі підстави сподіватися на те, що проект «Гра без правил» буде цікавим для глядачів і рейтинговим для наших телеканалів. Коли йдеться про потребу змін в країні, це стосується усіх сфер. Окрім того, мало що так як спорт об'єднує, - а в Україні мільйони шанувальників футболу. Врешті, саме журналістські розслідування - основа ZIKу, кореспонденти якого готові збирати матеріали для сюжетів, проводити розслідування про футбольне закулісся, зокрема, Західної України. А наявність такого партнера як «2+2» тільки підсилює позиції», - коментує пан Нікуленко.

 

Кожен 15-хвилинний випуск «Гри без правил» буде присвячено розслідуванню однієї справи, про яку зазвичай не розповідають фанатам та приховують від правоохоронних органів.

 

У першому випуску журналісти програми спробують «пролити світло на «дивні» з погляду закону й норм професійної етики факти біографії деяких очільників однієї з поважних футбольних організацій України».

 

Нагадаємо, прем'єра проекту «Гра без правил» на телеканалі «2+2» відбулася 19 квітня.  Керівник департаменту журналістських розслідувань  «1+1 медіа» Максим Шиленко повідомляв, що у деяких тем обсяг зібраного під час журналістського розслідування матеріалу настільки великий і вражаючий, що перевищить хронометраж у 15-хвилин. «В таких випадках будемо готувати продовження», - каже він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY