В окупованій Горлівці почала виходити газета «Горловка. Инфоцентр»

В окупованій Горлівці почала виходити газета «Горловка. Инфоцентр»

9 Квітня 2015
2084
9 Квітня 2015
11:13

В окупованій Горлівці почала виходити газета «Горловка. Инфоцентр»

2084
В окупованій Горлівці почала виходити газета «Горловка. Инфоцентр»
В окупованій Горлівці почала виходити газета «Горловка. Инфоцентр»

4 квітня в м. Горлівка на Донеччині, яке знаходиться під контролем терористів «ДНР», вийшов перший випуск так званої газети «Горловка. Инфоцентр». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Видання має вісім шпальт. У ньому не вказано ані ім'я головного редактора, ані тираж, лише адреса електронної пошти «редакції».

 

Журналіст Владислав Леошко, який до окупації працював в комунальній газеті «Вечерняя Горловка», але через проукраїнську позицію мусив переїхати до Києва, зазначає, що на пропагандистські видання сепаратисти грошей не шкодують.

 

«Останнім бюджетникам, які залишилися в Горлівці, замість затриманої за півроку зарплати видають «проднабори» з пачки борошна, пачки цукру і, якщо пощастить, рибних консервів. Але ось на газети з «денеерівською» символікою і своїми фотографіями крупним планом лідери сепаратистів грошей не шкодують. Чергове дітище місцевого «агітпропу» - газетка «Горлівка-інфоцентр»», - повідомив журналіст у статті для сайту Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Нагадаємо, на початку квітня популярна в Горлівці міська газета «Кочегарка», що припинила вихід минулого року і редакційний колектив якої виїхав з міста, наприкінці березня знову почала виходити. Представники самопроголошеної «ДНР» під брендом тиражного ЗМІ з майже сторічною істроією готують друкований листок з новинами «ДНР», окупованого Криму, заявами сепаратистів.

 

За словами журналіста Владислава Леошка, в цих виданнях працюють або журналісти, які раніше не змогли досягнути успіху в «нормальній, здоровій конкуренції з колегами», а зараз користуються чужими медійними брендами та редакційним майном, або взагалі сторонні люди «з вулиці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду