Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»

Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»

24 Березня 2015
10446
24 Березня 2015
16:04

Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»

10446
Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»
Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»

У середині березня розпочало роботу інтернет-видання «Четвертая власть» (vlada.io) головним редактором якого став донецький журналіст і блогер Денис Казанський. Деталі про новий проект він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Видання - російськомовне. Містить розділи «Новини», «Статті», «Фото», «Відео», «Колонки» та «Війна».

 

«Ідея виникла давно. Нам хотілося зробити ресурс, який розповідав би як про події в Україні, так і в Росії, а також простежував зв'язок між ними. Прикладом таких тем є той же сепаратистський рух, російська експансія. У нас будуть не лише аналітичні матеріали на тему російсько-українських відносин, а й розслідування корупції - власне те, про що я сам писав для різних видань»,- повідомив пан Казанський.

 

Редакція видання «Четверта влада» знаходиться в Києві. Над проектом працюють журналісти з Донецької та Луганської областей Сергій Сакадинський, якого п'ять місяців утримували терористи «ЛНР», Павло Островський, Олекса Золотаренко та київський журналіст і блогер Микола Малуха.

 

«Зібралися ті, хто давно один одного знав. Поки нас небагато, але якщо нам вдасться отримати грант або вийти на самоокупність від реклами - будемо розширюватися. Фрілансерів поки що не дуже активно запрошуємо, бо не маємо можливості платити гонорари рівня «Української правди». Але по дружбі знаходимо авторів. Наприклад, матеріал про ліві рухи в Україні нам написав письменник Олександр Володарський - він ними цікавиться», - розповів Денис Казанський.

 

Проекту допомогли донецькі підприємці, з якими товаришують журналісти, - вони надали редакції офіс із меблями та комп'ютерами. Також проект отримав грант від чеської організації People in Need - ці гроші йдуть на зарплату працівникам «Четвертой власти».

 

«Ця організація дає гранти проектам, пов'язаним з російсько-українськими відносинами й тим, у яких задіяні мешканці Донбасу. Тож ми їм підійшли. Зараз існує чимало подібних грантів і ми плануємо на них подаватися», - додав головний редактор.

 

За словами пана Казанського, назву «Четвертая власть» редакція обрала через те, що нині ЗМІ в Україні є справді впливовими. «Я думаю, що нині ЗМІ в Україні відіграють як ніколи велику роль, до них прислухаються, вони впливають на кадрові зміни серед чиновників. Ми дуже хочемо, щоб преса, яка діє в інтересах громадян, справді стала четвертою владою в Україні», - пояснив Денис Казанський.

 

Нагадаємо, що в Україні під аналогічною назвою (тільки українською мовою) працює рівненський інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада» (4vlada.com).

 

Як писала «Детектор медіа», в березні було засновано громадську організацію «Громадське телебачення Донбасу». До складу програмної ради ГО увійшли журналісти з Донеччини та Луганщини. «Основна мета ГО "Громадське телебачення Донбасу"- вплив на створення незалежного суспільного мовника на території Донецької та Луганської областей», - розповів журналіст Олексій Мацука. Він запросив журналістів, які продовжують працювати на Донбасі, долучатися до цієї громадської організації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду