detector.media
24.03.2015 16:04
Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»
Казанський, Сакадинський та інші журналісти з Донбасу запустили інтернет-видання «Четвертая власть»

У середині березня розпочало роботу інтернет-видання «Четвертая власть» (vlada.io) головним редактором якого став донецький журналіст і блогер Денис Казанський. Деталі про новий проект він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Видання - російськомовне. Містить розділи «Новини», «Статті», «Фото», «Відео», «Колонки» та «Війна».

 

«Ідея виникла давно. Нам хотілося зробити ресурс, який розповідав би як про події в Україні, так і в Росії, а також простежував зв'язок між ними. Прикладом таких тем є той же сепаратистський рух, російська експансія. У нас будуть не лише аналітичні матеріали на тему російсько-українських відносин, а й розслідування корупції - власне те, про що я сам писав для різних видань»,- повідомив пан Казанський.

 

Редакція видання «Четверта влада» знаходиться в Києві. Над проектом працюють журналісти з Донецької та Луганської областей Сергій Сакадинський, якого п'ять місяців утримували терористи «ЛНР», Павло Островський, Олекса Золотаренко та київський журналіст і блогер Микола Малуха.

 

«Зібралися ті, хто давно один одного знав. Поки нас небагато, але якщо нам вдасться отримати грант або вийти на самоокупність від реклами - будемо розширюватися. Фрілансерів поки що не дуже активно запрошуємо, бо не маємо можливості платити гонорари рівня «Української правди». Але по дружбі знаходимо авторів. Наприклад, матеріал про ліві рухи в Україні нам написав письменник Олександр Володарський - він ними цікавиться», - розповів Денис Казанський.

 

Проекту допомогли донецькі підприємці, з якими товаришують журналісти, - вони надали редакції офіс із меблями та комп'ютерами. Також проект отримав грант від чеської організації People in Need - ці гроші йдуть на зарплату працівникам «Четвертой власти».

 

«Ця організація дає гранти проектам, пов'язаним з російсько-українськими відносинами й тим, у яких задіяні мешканці Донбасу. Тож ми їм підійшли. Зараз існує чимало подібних грантів і ми плануємо на них подаватися», - додав головний редактор.

 

За словами пана Казанського, назву «Четвертая власть» редакція обрала через те, що нині ЗМІ в Україні є справді впливовими. «Я думаю, що нині ЗМІ в Україні відіграють як ніколи велику роль, до них прислухаються, вони впливають на кадрові зміни серед чиновників. Ми дуже хочемо, щоб преса, яка діє в інтересах громадян, справді стала четвертою владою в Україні», - пояснив Денис Казанський.

 

Нагадаємо, що в Україні під аналогічною назвою (тільки українською мовою) працює рівненський інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада» (4vlada.com).

 

Як писала «Детектор медіа», в березні було засновано громадську організацію «Громадське телебачення Донбасу». До складу програмної ради ГО увійшли журналісти з Донеччини та Луганщини. «Основна мета ГО "Громадське телебачення Донбасу"- вплив на створення незалежного суспільного мовника на території Донецької та Луганської областей», - розповів журналіст Олексій Мацука. Він запросив журналістів, які продовжують працювати на Донбасі, долучатися до цієї громадської організації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY