Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду»

Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду»

24 Березня 2015
5499
24 Березня 2015
14:24

Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду»

5499
«Зеонбуд» погасив частину боргу Концерну РРТ
Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду»
Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду»

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення скасував анонсоване на ранок 24 березня припинення надання послуг з обслуговування передавачів провайдеру цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд». Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті КРРТ.

 

Концерн РРТ передумав вимикати передавачі «Зеонбуду» у зв'язку зі сплатою частини боргу «Зеонбудом». Жодних сум КРРТ не називає, але повідомляє, що послуги «Зеонбуду» надаються в повному обсязі.

 

«Ми сподіваємось, що часткове погашення боргу ТОВ «Зеонбуд», не є екстреним заходом, якого вжито для тимчасового залагодження ситуації», - зауважує Концерн РРТ.

 

«Закликаємо всі зацікавленні сторони відповідально підійти до якнайшвидшого і всеосяжного вирішення проблеми заборгованості у сплатах за послуги Концерну РРТ і недопущенню подальшого її виникнення. Це в свою чергу забезпечить стабільність наших розрахунків з енергетиками, що унеможливить відключення від електропостачання теле- та радіо передавальних центрів і стане запорукою дієвості зусиль медіа-спільноти щодо забезпечення інформаційної безпеки в Україні за безперервного розповсюдження достовірної та неупередженої інформації про події в країні і в світі», - йдеться в повідомленні на сайті КРРТ.

 

Як писала «Детектор медіа», увечері 23 березня Концерн РРТ попередив, що з 9:00 24 березня призупинить надання послуг з обслуговування передавачів ТОВ «Зеонбуд» на всій території України, за винятком Донецької та Луганської областей на територіях, підконтрольних українській владі. За повідомленням КРРТ, станом на 23 березня «Зеонбуд», незважаючи на попередження про тимчасове припинення надання послуг, яке було надіслано ще 6 березня, не розрахувався з Концерном РРТ за надані послуги у 2014-2015 роках. Суму боргу в повідомленні не було вказано.

 

Нагадаємо, що у 2014 році більшість телеканалів припинили платити «Зеонбуду» за послуги з розповсюдження сигналу в цифрових мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 - у тому числі через завищені, на думку телеканалів, тарифи цифрового монополіста. Відтак, сам «Зеонбуд» перестав платити Концерну РРТ за обслуговування своїх передавачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду