Концерн РРТ о 9:00 24 березня вимкне передавачі «Зеонбуду»

Концерн РРТ о 9:00 24 березня вимкне передавачі «Зеонбуду»

23 Березня 2015
7683
23 Березня 2015
22:22

Концерн РРТ о 9:00 24 березня вимкне передавачі «Зеонбуду»

7683
Концерн РРТ о 9:00 24 березня вимкне передавачі «Зеонбуду»
Концерн РРТ о 9:00 24 березня вимкне передавачі «Зеонбуду»

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення з 9:00 24 березня призупинить надання послуг з обслуговування передавачів провайдеру цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд» на всій території України, за винятком Донецької та Луганської областей на територіях, підконтрольних українській владі. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Концерну РРТ.

 

Причина вимкнення передавачів «Зеонбуду» - заборгованість приватної компанії перед Концерном РРТ за надані послуги. За повідомленням КРРТ, протягом останніх чотирьох місяців «Зеонбуд» «постійно порушує умови договору з Концерном РРТ в частині розрахунків за надані послуги».

 

Станом на 23 березня «Зеонбуд», незважаючи на попередження про тимчасове припинення надання послуг, яке було надіслано ще 6 березня, не розрахувався з Концерном РРТ за надані послуги у 2014-2015 роках, йдеться в повідомленні. Оскільки не відбулося навіть часткового погашення боргу, КРРТ змушений призупинити надання послуг. Суму боргу в повідомленні не вказано.

 

«Концерн РРТ звертає увагу телерадіокомпаній, що основною умовою безперервного та якісного надання телекомунікаційних послуг є необхідність своєчасної оплати за них. Не отримуючи кошти у належних обсягах підприємство не може своєчасно розраховуватись з енергопостачальними організаціями, які, в свою чергу, змушені відключати від енергоживлення об'єкти Концерну РРТ», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, що у 2014 році більшість телеканалів припинили платити «Зеонбуду» за послуги з розповсюдження сигналу в цифрових мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 - у тому числі через завищені, на думку телеканалів, тарифи цифрового монополіста. Відтак, сам «Зеонбуд» перестав платити Концерну РРТ за обслуговування своїх передавачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду