Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua

Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua

16 Березня 2015
4362
16 Березня 2015
19:49

Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua

4362
Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua
Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua

Розпочав роботу інтернет-стартап Donor.ua, заснований президентом Асоціації молодих донорів України Іриною Славінською. Про це повідомляє прес-служба видавничого дому «Фокус медіа».

 

Соціальний проект створено завдяки премії у 100 тисяч гривень від видавця «Фокуса» Бориса Кауфмана. Команда стартапу здобула її на IT-конференції «IDCEE. Інтернет-технології та інновації».

 

Сайт Donor.ua - це всеукраїнська електронна база донорів крові та пацієнтів, які потребують переливання. Команда проекту працює в 20 містах країни. Волонтери збирають, перевіряють і потім заносять в базу на сайті інформацію про пацієнтів, які потребують донорів. У базі враховуються такі особливості, як група крові, необхідний вид переливання крові, регіон проживання і так далі. Кожному зареєстрованому пацієнтові база Donor.ua видає список відповідних активних донорів. Донори при цьому автоматично отримують повідомлення з інформацією, коли і де потрібно здати кров.

 

«В Україні не існує єдиної автономної електронної бази донорів. Ми хочемо зробити систему, яка забезпечуватиме всіх хворих необхідною саме їм донорською кров'ю. Без гранту, який нам надав Борис Кауфман, ми не змогли б створити таку базу», - говорить Ірина Славінська.

 

Зареєструватися на сайті, щоб згодом стати активним донором, може будь-хто. Зараз команда Donor.ua працює над мобільними додатками для Android, Windows і iOS. Запуск додатків запланований на жовтень 2015 року.

 

«Сьогодні, як ніколи раніше, розумієш цінність людського життя. Тому дуже важливо підтримувати ініціативи, спрямовані на її порятунок», - коментує видавець журналу «Фокус» Борис Кауфман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду