Euronews та Inter Media Group підписали угоду про співробітництво

Euronews та Inter Media Group підписали угоду про співробітництво

13 Березня 2015
4132
13 Березня 2015
13:48

Euronews та Inter Media Group підписали угоду про співробітництво

4132
Inter Media Group стала стратегічним ексклюзивним партнером каналу Euronews в Україні
Euronews та Inter Media Group підписали угоду про співробітництво
Euronews та Inter Media Group підписали угоду про співробітництво

Міжнародний інформаційний канал у Європі Euronews та Inter Media Group уклали угоду про співробітництво, яке буде спрямоване на розвиток та зміцнення української версії Euronews. Про це повідомляє прес-служба Inter Media Group.

 

«Угода, яка передбачає широке співробітництво із використанням медіаможливостей партнерів та обмін контентом, була схвалена Наглядовою радою Euronews та офіційно підписана на початку березня. У результаті Inter Media Group стала стратегічним ексклюзивним партнером Euronews в Україні», - йдеться у повідомленні.

 

Угода передбачає, що українська команда Euronews працюватиме у Ліоні (Франція) та Києві над створенням контенту для української версії Euronews, яка транслюватиметься у безперервному мовленні по всьому світу, а також над розширеною українською версією, призначеною для української аудиторії.

 

План місцевого розвитку Euronews в Україні включає додатковий набір телевізійних журналістів та спеціалістів у Києві. Euronews та Inter Media Group негайно розпочинають реалізацію свого партнерства і розвиватимуть його крок за кроком.

 

«Для нас співробітництво з Euronews є дуже перспективним, особливо у світлі нинішньої соціально-політичної ситуації. Надзвичайно важливо робити конкретні кроки, які допоможуть сформувати у свідомості наших громадян реальну картину європейського способу життя і надати їм своєчасну і зрозумілу інформацію з Європи», - зазначає керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

 

«Ми дуже раді співробітництву із провідною медіагрупою України. Воно має подвійну перевагу, оскільки результатом буде зміцнення мовлення Euronews в Україні та розповсюдження інформації про Україну по всьому світу», - сказав голова ради директорів Euronews Майкл Пітерс (Michael Peters).

 

Нагадаємо, Inter Media Group Limited включає в себе телеканали «Інтер», «Інтер+», НТН, K1, K2, «Ентер-фільм», «Мега», Zoom та Pixel. З 2013 року Inter Media Group Limited є дочірньою компанією GDF Media Ltd Дмитра Фірташа, а міноритарним акціонером є Сергій Льовочкін.

 

Euronews - міжнародний інформаційний канал у Європі, який здійснює цілодобове мовлення та висвітлення міжнародних новин. Канал надає інформацію 13 мовами (англійською, арабською, грецькою, іспанською, італійською, німецькою, перською, португальською, російською, турецькою, угорською, українською та французькою). Euronews був створений 1993 року у Ліоні (Франція). Сьогодні його аудиторія налічує 420 мільйонів глядачів у 156 країнах світу. Крім того, канал може запропонувати широкий асортимент продуктів (веб-сайти, мобільні додатки, інтернет-телебачення, радіо тощо). У 2015 р. Euronews розпочинає мовлення Africanews - першого загальноафриканського багатомовного новинного каналу.

 

Як писала «Детектор медіа», Кабінет Міністрів України планував припинити функціонування україномовної версії міжнародного телеканалу Euronews.

 

Нагадаємо, на початку січня стало відомо, що український олігарх, співвласник групи каналів «Інтер» Дмитро Фірташ нібито вирішив взяти на себе фінансування української служби Euronews. У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зазначив, що знає про бажання пана Фірташа фінансувати Euronews. Водночас керівник НТКУ повідомив, що хоче розірвати угоду про співпрацю з Euronews уже з 2015 року, оскільки якщо дія угоди триватиме, борг НТКУ перед Euronews 2015 року зросте до 17 млн євро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4132
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду