detector.media
12.03.2015 12:32
Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку
Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку
Причини - вихід з ладу системи Dulеt і невиплата зарплати

11 березня керівництво каналу ТВі запропонувало більшості працівників написати заяву про безстрокову відпустку - їх працю припинено через технічні проблеми та брак фінансування. Про це «Детектор медіа» повідомили джерела на телеканалі.

 

Офіційна версія призупинення праці колективу програми новин каналу «Сьогодні» і ще кількох проектів - вихід з ладу системи Dulеt, в якій працювали журналіст.

 

«Друзі! Телеканал TBi зіткнувся з технічними труднощами, які на разі незрозуміло коли будуть подоланні. В зв'язку з цим колектив розпускають в "безсрочну відпустку". Тож кланяючись місцю, де я доволі довго пропрацював, дякуючи за дружність людям, з якими йшов пліч-о-пліч цей благодатний час, відкриваю своє життя до нових горизонтів. Приймаю пропозиції, що до роботи оператором, режисером, режисером монтажу», - написав у Facebook режисер Стас Прудкий.

 

Підтвердив розпуск працівників і журналіст програми «Сьогодні. Підсумки» Олексій Савіцький.  «На жаль, три мої сюжети, котрі готував минулого тижня, так і не вийдуть в ефір. Прошу вибачення в наших глядачів і спікерів. Прикро, що все закінчується саме так. Але цей рік, три місяці й один тиждень на ТВі згадуватиму з приємною ностальгією», - написав він.

 

10 березня на сторінці ранкового шоу каналу «Ранкові курасани» з'явилося повідомлення «Курасанів не буде щонайменше до понеділка».

 

Одна з журналісток новин каналу ТВі розповіла «Детектор медіа», що система Dulet згоріла вночі в п'ятницю чи вранці в суботу, 7 березня, через вимкнення світла, і у каналу немає грошей на її відновлення.  «З суботи журналісти уже не працювали і щодня отримували смс, що на роботу приходити не треба. Вчора (11 березня. - ТК) ми пішли дізнатися, що відбувається у генерального директора Ольги Манько та шеф-редактора Ірини Король. Вони і запропонували нам піти в безстрокову відпустку і сказали, що шукають гроші на відновлення програми і виплату нам зарплат, які довгий час затримуються», - зазначило джерело «Детектор медіа».

 

За словами журналістки, на каналі залишається працювати частина людей - близько 20 %. Залишилися програми «Студія ТВі» та «Актуально ТВі». «Це свого роду видимість, що канал працює. Також буде запускатися телемагазин», - зазначила вона.

 

Журналістка ТВі розповіла, що у каналу уже декілька місяців фінансові проблеми: востаннє журналістам заплатили зарплату за першу половину грудня. «Затримку зарплат вони теж мутно пояснюють. Начебто пересварилися двоє наших інвесторів: один з них - Давид Жванія, іншого ми не знаємо. Найгірше те, що люди не знають, чи канал врешті з нами розрахується, чи ні. Поки обіцяють розрахуватися, але кажуть, що грошей у них немає»,  - додала журналістка.

 

В прес-службі ТВі «Детектор медіа» пообіцяли надати офіційний коментар з цього приводу.

 

Нагадаємо, у березні минулого року стало відомо, що кінцевим власником ТВі є Давид Жванія. У січні цього року канал запустив нову програму «Монологи війни» та збільшив кількість розважальних програм у вихідні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY