Зі складу власників «Савік Шустер студії» вибув Валерій Писаренко – ЗМІ

Зі складу власників «Савік Шустер студії» вибув Валерій Писаренко – ЗМІ

20 Лютого 2015
5968
20 Лютого 2015
15:11

Зі складу власників «Савік Шустер студії» вибув Валерій Писаренко – ЗМІ

5968
Зі складу власників «Савік Шустер студії» вибув Валерій Писаренко – ЗМІ
Зі складу власників «Савік Шустер студії» вибув Валерій Писаренко – ЗМІ

Народний депутат Валерій Писаренко (позафракційний) вибув зі складу власників «Савік Шустер студії». Про це пише видання «Новое время страны» з посиланням на джерела з числа власників і топ-менеджерів телеканалів, на яких раніше виходило в ефір ток-шоу «Шустер live».

 

Як відомо, на момент заснування «Савік Шустер студії» у 2009 році співінвесторами продакшну разом із Савіком Шустером стали шестеро українських політиків: на той момент кандидат у Президенти України, а згодом віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, екс-міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, народний депутат Валерій Писаренко, екс-голова Шевченківської районної державної адміністрації міста Києва Віктор Пилипишин, єкс-заступник міністра транспорту та зв'язку, бізнесмен Павло Єлізаров та керівний партнер ТОВ «Аваль Брок» Дмитро Полковський.

 

На момент реєстрації студія мала 8 власників-засновників: компанія «Монарт девелопмент груп лтд» (Британські Віргінські острови), ТОВ «НВФ Талер» (м. Київ; пов'язують з головою Шевченківської РДА Віктором Пилипишиним), ТОВ «Аваль-Брок» (м. Київ), ТОВ «Машбудінвест» (м. Київ), громадяни України Товстий Олександр Анатолійович, Єлізаров Павло Олександрович (екс-заступник міністра транспорту і зв'язку), Загарія Валентин Миколайович (керуючий партнер юридичної фірми «Спенсер і Кауфман»), а також сам Савік Шустер.

 

Нині, за даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Савік Шустер студія» має одного власника - кіпрську компанію Shuster Media International Limited («Шустер Медіа Інтернешнл Лімітед).

 

За даними джерел «Нового времени», де-факто студією володіють шестеро осіб: Савік Шустер, Павло Єлізаров, Сергій Тігіпко, Микола Рудьковський, Віктор Пилипишин і Дмитро Полковський, а Валерій Писаренко вийшов зі складу власників. При цьому Савіку Шустеру та голові координаційної ради «Савік Шустер студії» Павлу Єлізарову належить частка в розмірі 3/7 студії, а решті співвласників - по 1/7. За словами джерел, усі рішення щодо студії приймають Савік Шустер і Павло Єлізаров, а всі інші просто «мають преференції, але нічого більше».

 

Нагадаємо, в грудні 2014 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення видати ліцензію супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"», яке планує запустити супутниковий телеканал Pravda Russian World Channel. Власником і керівником компанії є Павло Єлізаров - голова координаційної ради «Савік Шустер студії». При цьому в Нацраді повідомляли, що пан Єлізаров є колишнім співзасновником «Савік Шустер студії». Телеканал планує показувати ток-шоу «Шустер live» та інші проекти виробництва студії Савіка Шустера. Заплановані інвестиції в телеканал Pravda Russian World Channel становлять 14,6 млн грн.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду