Регіональні телеканали створили спільний новинний проект «Єдина країна»

Регіональні телеканали створили спільний новинний проект «Єдина країна»

19 Лютого 2015
3023
19 Лютого 2015
14:46

Регіональні телеканали створили спільний новинний проект «Єдина країна»

3023
Регіональні телеканали створили спільний новинний проект «Єдина країна»
Регіональні телеканали створили спільний новинний проект «Єдина країна»

Регіональні телекомпанії запустили щотижневий спільний випуск новин «Єдина країна», в якому виходитимуть сюжети з Івано-Франківська («Канал-402»),  Дніпропетровська (ТРК «Співдружність»),  Одеси (ТРК «Град»), Чернівців (МТРК «Чернівці»),  Рівного («Рівне 1»), Тернополя (TV-4). Про це повідомляє прес-служба Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ).

 

Проект виходить щосуботи і містить сюжети двома мовами - українською та російською.

 

«Регіональні станції обмінюються інформацією про ситуацію у зоні АТО, «стоп фейки», які існують у російських новинах. Цей проект зараз на часі, оскільки важливо надавати громадянам правдиву інформацію про те, що відбувається в країні», - зазначила виконавчий директор НАМ  Катерина М'ясникова.

 

Окрім новин подаються також опитування з різних регіонів на актуальні теми  та інформація із зони АТО.

 

Ініціатором проекту виступила компанія з Івано-Франківська, проект підтримують телекомпанії-члени Незалежної асоціації телерадіомовників.  Ідея створити проект виникла у регіональних мовників ще два роки тому. «Ми думали, що непогано було б зробити такий проект. Але зараз стало зрозуміло, що це конче необхідно. Це дійсно той продукт, якого не вистачало в ефірі, людям це потрібно», - зазначив Геннадій Сергєєв, директор телеканалу «Чернівці» та голова правління НАМ.

 

За словами пана Сергєєва, формат «Єдиної країни» відрізняється від формату новин на великих каналах, оскільки інформація з регіональних каналів ближча до людей.

 

«Зараз багато кажуть, що ніби схід живе по-одному, а захід якось інакше. А насправді у нас усіх - спільні проблеми. Ми знімаємо багато сюжетів і про волонтерів, і про військових, і про проблеми людей. Це ті найболючіші теми, які хвилюють усіх», - вважає ініціатор проекту Володимир Фомін, який очолює івано-франківський «Канал-402».

 

Директор тернопільської телекомпанії TV-4 Юлія Винокур переконана, що новини проекту «Єдина країна» зможуть стати альтернативою програмам загальнонаціональних каналів.

 

«Кожен по різному подає матеріал, у різних регіонах своя мова ведення. У нас багато ідей, які ми зможемо втілювати. Колеги кажуть, що якщо ми можемо робити новинний випуск щосуботи, то чому б їх не зробити щоденними? Якщо долучити якомога більше регіональних телекомпаній, тоді, я думаю, «Єдина країна» зможе конкурувати з новинами загальнонаціональних телеканалів», - зазнчила вона.

 

Організатори  повідомили, що незабаром кількість учасників проекту має збільшитись до десяти телекомпаній. Зокрема ведуться переговори з компаніями з Мелітополя, Херсона та Запоріжжя. В планах проекту - охопити якомога більше регіонів.

 

Ознайомитися з випусками «Єдиної країни» можна на сайті Незалежної асоціації телерадіомовників.

 

З питань участі у проекті телекомпанії можуть звертатися до Володимира Фоміна за електронною поштою fomin@1043.com.ua.

 

Нагадаємо, журналіст та телеведучий Данило Яневський, який заявив про своє звільнення з «Громадського ТБ», створив власний Facebook-проект «Єдина країна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду