Полтавська ОДТРК «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн

Полтавська ОДТРК «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн

17 Лютого 2015
3045
17 Лютого 2015
12:25

Полтавська ОДТРК «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн

3045
Полтавська ОДТРК «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн
Полтавська ОДТРК «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн

Полтавська обласна державна телерадіокомпанія (ОДТРК) «Лтава» заробила у 2014 році на рекламі понад 5 млн грн. Про це на прес-конференції 16 лютого повідомив генеральний директор Полтавської ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський, передає прес-служба компанії.

 

«За 2014 рік надходження від реклами склали 5 мільйонів 54 тисячі гривень. А це основний інструмент для розвитку компанії. Для порівняння - у 2013 році сума надходжень склала 1,5 мільйона гривень. Відповідно ми сплатили у 2014 році державі 839 тисяч гривень у вигляді ПДВ. Поряд із цим ми запровадили систему справедливого розподілу коштів - аби вони максимально використовувалися на потреби нашої компанії та її працівників», - розповів генеральний директор.

 

Зі слів пана Лопушинського, фактично, у 2014 році ОДТРК «Лтава» мала прихований дефіцит заробітної плати - близько півмільйона гривень. Однак, за рахунок позабюджетної діяльності вдалося не лише перекрити недофінансування, але й додатково виплатити працівникам понад 700 тисяч гривень у вигляді премій.

 

 

На технічне переоснащення компанії порівняно із 2013 роком витратили більше на 600 тисяч гривень. Зокрема, введено в дію цифрову центральну ефірну апаратну, що дозволило вирішити проблеми з якістю трансляції обласного телеканалу.

 

Водночас, зі слів очільника, в компанії запроваджено систему жорсткої економії коштів з метою їх ефективного використання. «Для порівняння: у 2013 році було використано понад 11 тисяч літрів пального. У 2014 році - 7 тисяч літрів. Це при тому,  що журналісти раніше переважно ходили пішки, а зараз максимально використовують транспорт для зйомок. При придбанні обладнання, ми завжди підключаємо мінімум чотири - п`ять компаній, і обираємо з-поміж них оптимальне співвідношення ціна - якість. Зміна інтрнет-провайдера дозволяє додатково заощадити 12 тисяч гривень на рік», - заявив генеральний директор.

 

 

Нагадаємо, Євген Лопушинський був призначений генеральним директором Полтавської ОДТРК «Лтава» 3 липня 2014 року.

 

Полтавська ОДТРК «Лтава» - одна з тих, хто виступає за виключення ОДТРК із закону про суспільне мовлення.

 

У січні 2015 року активісти, які назвалися представниками ГО «Громадський майдан Полтавщини», вимагали від керівників Полтавської ОДТРК «Лтава» надати їм ефір і підвищити професійність журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3045
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду