Активісти вимагали від керівників Полтавської ОДТРК надати ефір і підвищити професійність журналістів

Активісти вимагали від керівників Полтавської ОДТРК надати ефір і підвищити професійність журналістів

28 Січня 2015
3841
28 Січня 2015
19:18

Активісти вимагали від керівників Полтавської ОДТРК надати ефір і підвищити професійність журналістів

3841
Активісти вимагали від керівників Полтавської ОДТРК надати ефір і підвищити професійність журналістів
Активісти вимагали від керівників Полтавської ОДТРК надати ефір і підвищити професійність журналістів

26 січня у Полтаві активісти, які назвалися представниками ГО «Громадський майдан Полтавщини», прийшли до керівництва Полтавської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Лтава» з вимогами висвітлювати їхню діяльність. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

На думку активістів, ОДТРК має транслювати основні віча, які відбуваються в Полтаві, і надавати активістам кожного дня 20 хвилин в ефірі телеканалу «Лтава».

 

З активістами зустрівся генеральний директор Полтавської ОДТРК Євген Лопушинський і головний продюсер Борис Лозовський.

 

Серед головних претензій, які висунули представники громадського об'єднання, були наступні:

- події полтавського майдану не висвітлюються у ефірі телерадіокомпанії або висвітлюються непатріотично, у негативному світлі;

- відсутність станом на 26 січня у ефірі «Лтави» сюжету з приводу акту вандалізму на меморіалі Небесної сотні, який стався 25 січня;

- недостатнє висвітлення у сюжетах «Лтави» роботи депутатських комісій;

- нефаховість журналістів під час роботи над матеріалом;

- активістів полтавського майдану не запрошують у ефіри телепередач;

- необхідність створення програми «Майдан інформує», де б активісти могли інформувати про роботу віча.

 

Євген Лопушинський зазначив, що також має претензії по фаховості окремих журналістів, але закиди щодо відсутності патріотизму категорично відкинув. Гендиректор також зауважив, що ОДТРК є не суспільним, а державним мовником і має зобов'язання по висвітленню діяльності органів місцевого самоврядування і органів державної влади.

 

Після тривалої дискусії активісти домовилися, що обговорять кандидатуру прес-секретаря, який співпрацюватиме з телерадіокомпанією від імені ГО «Громадський майдан Полтавщини» і формат, у якому вони планують висвітлювати свою діяльність. Заплановано також наступну зустріч керівництва ОДТРК з активістами.

 

Водночас гендиректор Полтавської ОДТРК вважає, що ситуацію навколо телеканалу нагнітають штучно. «Для мене несподіванкою стало те, що питання "Лтави" виникло саме зараз. Представники ГО "Громадський майдан Полтавщина" незадоволені тим, що їх роботу мало висвітлюють у ефірі. Але багато з обвинувачень ідуть від того, що люди елементарно не вмикають "Лтаву"! Ми постійно даємо на правах соціальної реклами - тобто, абсолютно безкоштовно - інформацію про потреби армії або акції на зразок "Я - Волноваха". Це наша добра воля. А невдоволення виникає, бо комусь це вигідно. Можливо, усередині колективу телерадіокомпанії хтось підігріває ці речі, адже я нещодавно почав запроваджувати рішучі дії у плані кадрової політики», - заявив Євген Лопушинський.

 

Нагадаємо, у липні минулого року Державний комітет телебачення і радіомовлення призначив Євгена Лопушинського генеральним директором Полтавської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Лтава» та уклав з ним контракт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду