В Австрії українці запустили інтернет-видання «Сторінка»

В Австрії українці запустили інтернет-видання «Сторінка»

10 Лютого 2015
5167
10 Лютого 2015
14:18

В Австрії українці запустили інтернет-видання «Сторінка»

5167
В Австрії українці запустили інтернет-видання «Сторінка»
В Австрії українці запустили інтернет-видання «Сторінка»

9 лютого українська молодь Відня (Австрія) запустила інтернет-видання українською мовою «Сторінка». Про це «Детектор медіа» розповіла редактор порталу Лідія Акришора.

 

Над створенням і наповненням нового інтернет-видання працює команда з близько 15 людей. Основна частина редакції - члени молодіжної громадської організації «Товариство української молоді в Австрії». Також троє членів команди вчаться на журналістських факультетах в Австрії.

 

«Ми надихнулися на створення порталу для українства в Австрії, українців вдома, які цікавляться нашим життям тут та взагалі всіх, хто хоче більше дізнатися про українську ком'юніті. Тут ви можете знайти для себе корисну та важливу інформацію, яка стосується проживання, навчання та роботи в Австрії і  проведення різноманітних культурних заходів», - представляє проект редакція «Сторінки».

 

Сайт має шість рубрик: «Новини», «Дозвілля», «Корисна інформація», «Блоги», «Українці», «Rynok».

 

«В розділі "Дозвілля" знайдете чимало захоплюючої інформації про цікавинки Відня, що робити в австрійській столиці та куди податися. В "Блогах" можна почитати різні думки, заглянути за куліси віденських сцен, відкрити кавові секрети кав'ярень та ін. В розділі "Українці" шукайте надихаючі історії особистостей, успішних українців, які проживають в Австрії. А дошка оголошень Rynok завжди стане в пригоді, коли потрібно щось знайти, продати, купити або ж знайти перевізника», - повідомляє редакція.

 

Лідія Акришора розповіла, що «Сторінка» - це волонтерський проект, який не має фінансування. «Товариство української молоді в Австрії» взяло  на себе організаційні витрати - виготовлення посвідчень і оплату хостингу сайта.

 

«Ми сподіваємося, що українці будуть активно нас читати, і ми зможемо податися на грант у майбутньому», - зазначила вона.

 

Редактор нового інтернет-видання також розповіла, що медіа планує залучити до цільової аудиторії іноземців, які живуть в Австрії і вчаться на факультетах славістики. «Ми напрацювали багато корисної інформації, будемо подавати про дозвілля багато, і робимо ставку насамперед на унікальний контент - рубрики "Украінці" і "Rynok"», - додала пані Акришора.

 

Нагадаємо, 7 січня в Чикаго (США) вийшов перший номер журналу Ukrainian Chicago, над яким працює команда медіапорталу Vidia. Журнал присвячено життю української громади у США, він виходить щодва тижні українською та англійською мовами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду