Найбільший рекламодавець в Україні Procter&Gamble скорочує витрати на маркетинг по всьому світу

Найбільший рекламодавець в Україні Procter&Gamble скорочує витрати на маркетинг по всьому світу

2 Лютого 2015
6230
2 Лютого 2015
20:01

Найбільший рекламодавець в Україні Procter&Gamble скорочує витрати на маркетинг по всьому світу

6230
Найбільший рекламодавець в Україні Procter&Gamble скорочує витрати на маркетинг по всьому світу
Найбільший рекламодавець в Україні Procter&Gamble скорочує витрати на маркетинг по всьому світу

Зростання курсу долара спричинило скорочення продажів і прибутку Procter&Gamble Co, а також вплинуло на зниження маркетингових витрат компанії в усьому світі. За словами фінансового директора компанії Джона Моллера, протягом останнього кварталу 2014року витрати на маркетинг, як і частка продажів, знизилися на 0,7%. Про це повідомляє AdIndex.ruз посиланням на AdAge.com.

 

Завдяки долару, який подорожчав у IV кварталі 2014-го практично у порівнянні з усіма світовими валютами, компанія P&G досить сильно помилилася з прогнозами щодо свого прибутку: реальна вартість однієї акції компанії склала $1,06, а не $1,13, як прогнозували аналітики. І це незважаючи на зниження маркетингових витратна 0,7% в порівнянні з минулим роком.

 

Ґрунтуючись на цифрах, наведених паном Моллером, P&G повідомила, що до кінця фіскального року - тобто до 30 червня 2015-го - витрати на рекламу складуть 10,5% від усіх продажів компанії. Це менше, ніж у 2012 році(11,2%) і ніж торік (11,1%). І означає, що, оскільки продажі P&G щорічно приносять близько $81 млрд, то в цьому році на рекламу компанія витратить  $8,5 млрд. Для порівняння, минулого року витрати P&G на рекламу склали $9,2 млрд без урахування впливу продажу таких брендів, як Duracell.

 

Незважаючи на поточні проблеми, план компанії полягає в тому, щоб «вивести вперед свою рекламну програму». Скорочення, що стосуються переважно не рекламних витрат, є частиною довгострокової стратегії, про яку P&G оголосила щев 2012році. Тоді представники компанії повідомили,що протягом п'яти років планують скоротити маркетинговий бюджет на $1 млрд, і цей шлях P&G вже майже наполовину подолала.

 

На тлі продажу активів, курсу долара, що зростає, і скорочення витрат P&G оголосила,що її рекламні витрати вперше так знизилися з 2010 року, а частка продажів скоротилася вперше з кризового2009-го.Що стосується урізання витрат, то в цьому році компанія планує заощадити на маркетингу близько $570 млн. З них $490 млн не будуть зв'язані з рекламою, а стосуватимуться виробництва, логістики та агентських розцінок. У числі інших кроків на шляху до ефективності буде також зниження кількості реклами.

 

За словами Джона Моллера, скорочення маркетингових витрат не завдасть великої шкоди компанії - частково через те, що P&G стала активно користуватися економнішим digital-середовищем, і витрати на цифрову рекламу зараз становлять 30%від усіх її рекламних витрат.

 

P&G - не перший великий рекламодавець, який узяв курс на скорочення маркетингового бюджету, урізання агентських розцінок і перехід в digital. Компанія Unilever відзвітувала, що в 2014 році її видатки на агентства вдалося скоротити з 24%до 20%. Витрати на digital зросли на 20%і тепер займають20% від усьогобюджету компанії, що виділяється намедіа.

 

Нагадаємо, в Україні P&G є найбільшим рекламодавцем на телебаченні та в пресі.

 

За даними Zenith Optimedia, у 2014 році український підрозділ P&G скоротив обсяги телереклами на 23% у термінах WGRP. Що стосується обсягів реклами P&G в пресі, то дані «Комунікаційного альянсу» свідчать про їх скорочення протягом 2014 року на 27%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду