У березні на каналі «1+1» стартує ситком власного виробництва «Останній москаль»

У березні на каналі «1+1» стартує ситком власного виробництва «Останній москаль»

29 Січня 2015
28888
29 Січня 2015
17:48

У березні на каналі «1+1» стартує ситком власного виробництва «Останній москаль»

28888
У березні на каналі «1+1» стартує ситком власного виробництва «Останній москаль»
У березні на каналі «1+1» стартує ситком власного виробництва «Останній москаль»

У березні телеканал «1+1» розпочне показ 16-серійного комедійного серіалу «Останній москаль» виробництва «1+1 продакшн», який зняв режисер Семен Горов. Про це канал повідомив 29 січня на презентації свого нового сезону.

 

Нагадаємо, про проект «Останній москаль» стало відомо у липні 2013 року, коли канал зняв пілотну серію ситкому. Роль московського мажора у ній виконував російський актор Олександр Головін, відомий глядачу за серіалом «Кадети», а режисером був британець Кріс Коттнем. «Детектор медіа» публікувала репортаж зі знімального майданчика проекту.

 

Зйомки ж усього сезону проекту розпочалися влітку 2014 року - у серпні прес-служба каналу повідомила, що серіал називатиметься «Московський родич». Режисером став Семен Горов, а головну роль виконав інший російський актор Ігор Скрипко. Також у серіалі знялися Юрій Горбунов, Назар Задніпровський і Галина Безрук. Оператором-постановником стрічки став Володимир Гуєвський, автором сценарію Микола Куцик з «1+1 продакшн».

 

Прес-служба влітку минулого року пояснила, що акторський склад змінився через розбіжність у робочих графіках, назва «Останній москаль» була не остаточною, а британського режисера продакшн запрошував, щоб він поділився досвідом.

 

«Коли це проект починався два роки тому, ми нічого поганого в цю назву не вкладали. Це просто концепція стренжера, який потрапив в інше середовище. Серіал однак має символічне значення - це ще й сміх над нашими комплексами», - зазначив генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Олександр Ткаченко (справа) вважає, що у назві ситкому немає ніяких натяків. Юрій Горбунов запевняє, що тема серіалу актуальна у всі часи

 

Команда проекту все-таки вирішила залишити авторську назву «Останній москаль» попри можливу двозначність.

 

Головний продюсер фільмів і серіалів каналу «1+1» Олена Васильєва додала, що і зараз нічого поганого в назву не вкладається. «Головна асоціація, яку мали автори сценарію зі словом "останній" - це останній герой. Ми довго думали, яку назву лишати. Розуміємо, що не зможемо до всіх донести, що мали на увазі. Але ми вирішили лишити художній замисел авторів», - сказала вона.

 

Олена Васильєва (в центрі) сказала, що серіалу вирішили залишити авторську назву

 

Юрій Горбунов, який виконав у серіалі роль дядька-гуцула, вважає, що назву можна трактувати також як альтернативну версію численних українських анекдотів про росіян.

 

«В українців є сотні анекдотів про москалів. Всі вони починаються словами "Якось москаль приїхав в Карпати", а закінчуються дуже швидко і однозначно. А цей серіал - це історія про те, як насправді ці анекдоти мали би закінчуватися. В серіалі багато різних соціальних тем, є любовна лінія, тема молодості, коли кожен з нас робить дурниці...Ці питання є актуальними в усі часи, незалежно від того, як будуть розвиватися події в нашій країні», - зазначив він.

 

Актор та телеведучий також додав, що на зйомках серіалу, які тривали два місяці, було дуже багато веселих ситуацій.

 

Пані Васильєва також зазначила, що кастинг на роль москвича Валери відбувався в Києві та Москві, був тривалим та непростим.

 

«В результаті ми зупинилися на молодому та талановитому російському акторі Ігореві Скрипко. Йому 23 роки,  він закінчив театральний виш в Москві та працює там в театрі «У Микитських воріт». Ми дуже задоволені своїм вибором, адже  він водночас втілює розніженість, благородство, елегантність та справді має цю квінтесенцію московського молодого чоловіка з усіма плюсами та мінусами», - розповіла продюсер Олена Васильєва.

 

Нагадаємо, за сюжетом батько головного героя - мажорного хлопця з Москви Валери Дмитрука зник у Туманному Альбіоні, і хлопець змушений рятуватись від працівників ФСБ і мафії. Тоді Валера випадково дізнається про існування дядька Івана, рідного брата батька. Без закордонного паспорта і з сотнею доларів у кишені Валері лишається тільки одне - знайти дядька і сховатися в нього, поки батько не «залагодить справу». Так юнак опиняється в гуцульському селі. Тепер у нього два виходи: змінитися самому або змінити гуцулів.

 

«Детектор медіа»

Фото - Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28888
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
3343 дн. тому
Серйозно? Я читав що спочатку думали знімати на верховині, але там занадто "сучасно", а ще що сюжет крутиться навколо москаля якого місцеві жителі незлюбили за російську мову... Та ті хто знімають такий маразм хоч раз спілкувався без апаратурою за спиною з тими жителями? Це для кого знімають, для українців чи щоб москалі мали з чого похіхікати? І для чого взяли російського актора? В україні немає хороших російськомовних акторів? Це маразм товариші, клюква азріває про нормального москаля і диких укрів, шо живуть в хатах з бревен і трембітають на свята... Дякую вам, шановні, за спробу, але не треба...
Донетчанин
3367 дн. тому
Sic!
s
3367 дн. тому
змінитися самому чи змінити гуцулів. ШО КУРИЛИ СЦЕНАРИСТЫ?????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду