НТКУ заробила на рекламі понад 70 млн грн у 2014 році

НТКУ заробила на рекламі понад 70 млн грн у 2014 році

20 Січня 2015
4862
20 Січня 2015
16:57

НТКУ заробила на рекламі понад 70 млн грн у 2014 році

4862
Компанія не планує піднімати ціни на рекламу у 2015-му
НТКУ заробила на рекламі понад 70 млн грн у 2014 році
НТКУ заробила на рекламі понад 70 млн грн у 2014 році

Національна телекомпанія України (НТКУ) у 2014 році заробила понад 70 млн грн від продажу рекламного часу. З них близько 25 млн грн. - за період передвиборної агітації. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Порівняно з 2013 роком доходи НТКУ зросли: у 2013 році дохід від реклами становив близько 31 млн грн.

 

НТКУ не планує підвищувати ціну на рекламу у 2015 році, незважаючи на те, що деякі телеканали заявили про підвищення вартості реклами на 10-20%.

 

«У 2015 році ми розраховуємо отримати від продажу реклами дещо менше доходів, ніж торік, - розповідає директор комерційної дирекції НТКУ Микола Маринов. - Але, на відміну від комерційних телеканалів, не збираємося збільшувати вартість реклами на каналах нашої телекомпанії, бо хочемо підтримати українського виробника, який нині перебуває в дуже непростих умовах».

 

Як нагадує НТКУ, Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) прогнозує у 2015 році зниження активності рекламодавців. На телебаченні, за оцінкою ВРК, ситуація буде стабільною, з можливим незначним падінням рівня доходів. Факторів, які на це вплинули, кілька: проведення АТО, девальвація гривні, зниження купівельної спроможності людей і падіння української економіки. Також під загрозою може опинитися третина всього рекламного ринку країни, якщо парламентарі не внесуть зміни до тексту коаліційної угоди, одним із пунктів якої є заборона реклами лікарських препаратів на телебаченні.

 

Нагадаємо, згідно з прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2015 році обсяг ринку телереклами має зберегтися на рівні 2014 року - тобто дорівнюватиме 3930 млн грн. StarLight Sales також прогнозує телерекламі на 2015 рік нульове зростання, ZenithOptimedia - падіння на 5%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду