У січні в Росії різко скоротилися обсяги телереклами

У січні в Росії різко скоротилися обсяги телереклами

16 Січня 2015
3865
16 Січня 2015
17:50

У січні в Росії різко скоротилися обсяги телереклами

3865
У січні в Росії різко скоротилися обсяги телереклами
У січні в Росії різко скоротилися обсяги телереклами

Новий рік розпочався для російського ринку телереклами з різкого скорочення рекламних обсягів, свідчать перші результати телевимірювань TNS Russia та аналіз консалтингової компанії Media Logics. Про це повідомляє AdIndex.

 

Зокрема, загальна тривалість рекламних блоків в ефірі 17 основних федеральних мовників в першу декаду січня впала в порівнянні з аналогічним періодом 2014 на 37% і склала трохи більше 32 годин на день. Падіння зафіксоване абсолютно на всіх каналах.

 

Російський Закон «Про рекламу» обмежує допустиму тривалість телереклами на годину дев'ятьма хвилинами. Як правило, багато мовників не використовують цю квоту в повному обсязі: велика кількість реклами дратує глядачів, що негативно позначається на рейтингах програм. Протягом перших десяти днів 2014 року 17 телеканалів в середньому використовували 84% від допустимої тривалості реклами на годину, тобто 7 хвилин 34 секунди. У першу декаду 2015 року цей показник знизився в середньому до 53%, або 4 хвилин 46 секунд. Іншими словами, протягом години в новорічні свята глядачі побачили в півтора рази менше реклами.

 

Кількість рекламодавців при цьому в ефірі залишилася колишньою: 162 компанії. Кількість брендів, які просуваються, зменшилася несуттєво: 331 бренд у 2015 році проти 356 брендів роком раніше.

 

 

 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду