Гонтарєва прогнозує ліквідацію БТБ

Гонтарєва прогнозує ліквідацію БТБ

30 Грудня 2014
3818
30 Грудня 2014
14:54

Гонтарєва прогнозує ліквідацію БТБ

3818
Гонтарєва прогнозує ліквідацію БТБ
Гонтарєва прогнозує ліквідацію БТБ

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва прогнозує ліквідацію телеканалу БТБ (ТОВ «Банківське телебачення»), що належить Нацбанку. Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, повідомляє «РБК-Україна».

 

«З неправильних активів (Нацбанку, - ред.) щось ми намагаємося продати, щось намагаємося передати. Наприклад, телеканал БТБ, який намагалися передати на іномовлення. У нас ще просили на 2 місяці його підтримати, хоча ми вже звели його з великого телеканалу на міні-рівень. За планом ми розраховували 15 грудня його починати ліквідувати. Ми не маємо наміру в наступному році витрачати 70 мільйонів на утримання телеканалу», - заявила пані Гонтарєва.

 

Нагадаємо, в грудні міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що українське іномовлення має бути створено на технічній базі телеканалу БТБ. Міністр нагадав, що з 1 січня 2015 року НБУ припиняє фінансування телеканалу БТБ як непрофільного активу.

 

У листопаді голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Нацбанк має намір позбутися непрофільних активів, зокрема - телеканалу БТБ. За її словами витрати на канал склали 220 мільйонів гривень, тобто 70 мільйонів - щорічно. Генеральний директор БТБ Світлана Криворучко у коментарі «Детектор медіа» сказала, що Рада НБУ ще кілька місяців тому поінформувала, що фінансувати БТБ з 1 січня 2015 року не буде.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду