Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5

Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5

25 Грудня 2014
7275
25 Грудня 2014
17:23

Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5

7275
Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5
Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5

Сьогодні, 25 грудня, Івано-Франківська обласне державна телерадіокомпанія розпочала мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Як відомо, Івано-Франківська ОДТРК досі залишалася єдиною обласною державної ТРК, в якій була відсутня телевізійна складова - лише радіо. У 2011 році вона в числі інших ОДТРК стала переможцем цифрового конкурсу Нацради, отримавши місце в мультиплексі МХ-5 в Івано-Франківській області. Але досі не могла розпочати мовлення через нестачу коштів.

 

«Ми вирішили це питання, не залучаючи додаткового бюджетного фінансування, - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - ОДТРК отримала цифрову ліцензію, а за зароблені власними силами кошти придбала першочергове телевізійне обладнання. Для успішного старту телевізійного мовлення на Прикарпатті свій програмний продукт колегам надали інші обласні державні ТРК».

 

Відтепер Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» - повноцінна телерадіокомпанія. У її складі - проводове радіо (24,5 тис. радіоточок), FM-радіо (з покриттям в Івано-Франківську та 10 районах області), телебачення з розповсюдженням у багатоканальній мережі МХ-5 (передавачі в Івано-Франківську, місті Долині, селищі Дебеславці, селищі Микуличин).

 

«Програмна концепція телебачення передбачає всебічне висвітлення громадсько-політичного життя області та країни, соціально-економічної політики, питань соціального захисту населення, - зазначив під час урочистого відкриття ефіру генеральний директор Івано-Франківської ОДТРК Володимир Приймак. - Також творчий колектив компанії планує створювати та розповсюджувати різноманітні соціально-політичні, економічні, культурно-освітні, розважальні, дитячі програми».

 

15 січня 2015 року Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» святкує 75-річчя з часу першого виходу в радіоефір.

 

Нагадаємо, що 9 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження Івано-Франківській ОДТРК «Карпати» за відсутність цифрового ефірного мовлення в мультиплексі МХ-5 на чотирьох частотах в Івано-Франківської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду