detector.media
25.12.2014 17:23
Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5
Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» розпочала телевізійне мовлення в МХ-5

Сьогодні, 25 грудня, Івано-Франківська обласне державна телерадіокомпанія розпочала мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Як відомо, Івано-Франківська ОДТРК досі залишалася єдиною обласною державної ТРК, в якій була відсутня телевізійна складова - лише радіо. У 2011 році вона в числі інших ОДТРК стала переможцем цифрового конкурсу Нацради, отримавши місце в мультиплексі МХ-5 в Івано-Франківській області. Але досі не могла розпочати мовлення через нестачу коштів.

 

«Ми вирішили це питання, не залучаючи додаткового бюджетного фінансування, - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - ОДТРК отримала цифрову ліцензію, а за зароблені власними силами кошти придбала першочергове телевізійне обладнання. Для успішного старту телевізійного мовлення на Прикарпатті свій програмний продукт колегам надали інші обласні державні ТРК».

 

Відтепер Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» - повноцінна телерадіокомпанія. У її складі - проводове радіо (24,5 тис. радіоточок), FM-радіо (з покриттям в Івано-Франківську та 10 районах області), телебачення з розповсюдженням у багатоканальній мережі МХ-5 (передавачі в Івано-Франківську, місті Долині, селищі Дебеславці, селищі Микуличин).

 

«Програмна концепція телебачення передбачає всебічне висвітлення громадсько-політичного життя області та країни, соціально-економічної політики, питань соціального захисту населення, - зазначив під час урочистого відкриття ефіру генеральний директор Івано-Франківської ОДТРК Володимир Приймак. - Також творчий колектив компанії планує створювати та розповсюджувати різноманітні соціально-політичні, економічні, культурно-освітні, розважальні, дитячі програми».

 

15 січня 2015 року Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» святкує 75-річчя з часу першого виходу в радіоефір.

 

Нагадаємо, що 9 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження Івано-Франківській ОДТРК «Карпати» за відсутність цифрового ефірного мовлення в мультиплексі МХ-5 на чотирьох частотах в Івано-Франківської області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY