Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»

Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»

25 Грудня 2014
3313
25 Грудня 2014
10:28

Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»

3313
Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»
Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»

Напередодні Різдва український канал іномовлення Ukraine Today підготував особливе вітання своїм телеглядачам у вигляді спеціальних міжпрограмних відеороликів. В восьми спеціально створених відео канал поєднав різні стилі виконання відомої в усіх країнах різдвяної мелодії «Щедрик». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Для відтворення автентичної версії «Щедрика» до зйомок було запрошено хор «Буття». У національних костюмах в музеї Пирогово (Київ) вони виконали стародавню версію щедрівки. В іншому відео Ukraine Today поєднав в одну пісню безліч версій виконання знаменитого «Щедрика» українського композитора Миколи Леонтовича. До зйомок долучився один з виконавців «Щедрика» український музикант Олег Скрипка.

 

«Це - наше віртуальне щедрування, яке ми даруємо світу за допомогою новітніх засобів комунікації. Традиційний дух свята, дуже український і водночас дуже сучасний, "Щедрик" вже давно став невід'ємною частиною різдвяної культури усього світу. Поєднавши у своїх роликах різні версії "Щедрика", ми показали, що у всіх нас багато спільного, де б ми не жили і чим би не займались», - сказала генеральний продюсер UkraineToday і автор ідеї віртуальної щедрівки Тетяна Пушнова.

 

Переглянути відео можна на сайті каналу.

 

Найвідоміша у світі різдвяна мелодія «Щедрик» належить українцям і уже багато років вона залишається найбільш впізнаваною та улюбленою в світі, зазначає телеканал. Вона виконується різними мовами, в різних музичних стилях і на різних інструментах, акапела, її навіть відстукують баскетбольними м'ячами. Також пісня зазвучала у багатьох популярних кінофільмах «Гаррі Поттер», «Сам вдома», «Південний парк» та інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду