detector.media
25.12.2014 10:28
Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»
Канал Ukraine Today привітав світ з Різдвом відеороликами з «Щедриком»

Напередодні Різдва український канал іномовлення Ukraine Today підготував особливе вітання своїм телеглядачам у вигляді спеціальних міжпрограмних відеороликів. В восьми спеціально створених відео канал поєднав різні стилі виконання відомої в усіх країнах різдвяної мелодії «Щедрик». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Для відтворення автентичної версії «Щедрика» до зйомок було запрошено хор «Буття». У національних костюмах в музеї Пирогово (Київ) вони виконали стародавню версію щедрівки. В іншому відео Ukraine Today поєднав в одну пісню безліч версій виконання знаменитого «Щедрика» українського композитора Миколи Леонтовича. До зйомок долучився один з виконавців «Щедрика» український музикант Олег Скрипка.

 

«Це - наше віртуальне щедрування, яке ми даруємо світу за допомогою новітніх засобів комунікації. Традиційний дух свята, дуже український і водночас дуже сучасний, "Щедрик" вже давно став невід'ємною частиною різдвяної культури усього світу. Поєднавши у своїх роликах різні версії "Щедрика", ми показали, що у всіх нас багато спільного, де б ми не жили і чим би не займались», - сказала генеральний продюсер UkraineToday і автор ідеї віртуальної щедрівки Тетяна Пушнова.

 

Переглянути відео можна на сайті каналу.

 

Найвідоміша у світі різдвяна мелодія «Щедрик» належить українцям і уже багато років вона залишається найбільш впізнаваною та улюбленою в світі, зазначає телеканал. Вона виконується різними мовами, в різних музичних стилях і на різних інструментах, акапела, її навіть відстукують баскетбольними м'ячами. Також пісня зазвучала у багатьох популярних кінофільмах «Гаррі Поттер», «Сам вдома», «Південний парк» та інших.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY