detector.media
23.12.2014 17:51
За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті майже мільйон гривень
За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті  майже мільйон гривень

Після всеукраїнської прем'єри 18 грудня перший український повнометражний мультфільм «Бабай», створений на студії анімації «Укранімафільм», вийшов у прокат у 104 кінотеатрах України. За перший вікенд збори мультфільму «Бабай» склали 960 тис. грн., повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

 

«Чудовий старт! Наразі ми маємо результати перших чотирьох днів. На мультфільм «Бабай» прийшло 25 600 українських глядачів. Наприклад, за перший тиждень перегляду «Сімейки монстрів», яка стартувала у 123 кінотеатрах України, цифра зборів всього на 300 тисяч гривень більша, ніж у «Бабая». А «Бджілка Майя» зібрала за перший тиждень 15 тисяч глядачів і трохи більше півмільйона гривень. Диснеївський блокбастер «Супер шістка» за перший тиждень зібрав трохи більше трьох мільйонів гривень при 160 кінотеатрах. І це з бюджетом в 165 млн.дол.!», - скзав продюсер фільму і генеральний директор студії «Укранімафільм» Едуард Ахрамович.  

 

За його словами, з об'єктивних причин «Бабай» не зміг конкурувати з американськими анімаційними блокбастерами своїм виробничим та промо бюджетами. «І не дивлячись на це, ми не «загубили обличчя»:  глядач пішов на «Бабая», і ми зібрали майже мільйон - 960 тис. грн. за перший вікенд. Моя мрія - довести кількість глядачів «Бабая» до 200 тисяч», - заявив продюсер.

 

Він впевнений, дані бокс-офісу мультфільму «Бабай» говорять, що українська анімація конкурентоспроможна.  

 

«Як продюсер, я має надію, що наступні проекти, які плануються на студії «Укранімафільм», зможуть тільки зміцнити  позиції національної анімації», - сказав  генеральний директор студії «Укранімафільм».

 

Прокат мультфільму «Бабай» має також благодійну складову - одна гривня з кожного проданого квитка буде передана на підтримку дітей переселенців. Понад 25,6 тис.грн. з бокс-офісу первого вікенду прокату анімаційної стрічки  «Бабай» (режисер Марина Медвідь) буде перераховано на підтримку дітей переселенців. З першого прокатного тижня у соціальних мережах на офіційній сторінці студії «Укранімафільм» розпочалась промо-акція #Бабайдітям для інформаційної підтримки акції.

 

Нагадаємо,у листопаді Едуард Ахрамович заявив, що очікує, що касові збори проекту сягнуть восьми мільйонів гривень.

 

Попри російсько-українську війну, «Бабай» вийшов у прокат і в Росії, причому там прем'єра відбулася на тиждень раніше - 11 грудня. Доповнюють міжнародну кампанію Білорусь і Казахстан. Сумарна кількість екранів в Україні - майже сотня, за кордоном - ще близько трьохсот. 

 

Як писала «Детектор медіа», на створення «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - 7 млн 99 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY