Телекомпанія з Конотопа розірвала угоду із «Зеонбудом» та відмовилася від ліцензії

Телекомпанія з Конотопа розірвала угоду із «Зеонбудом» та відмовилася від ліцензії

17 Грудня 2014
3951
17 Грудня 2014
15:59

Телекомпанія з Конотопа розірвала угоду із «Зеонбудом» та відмовилася від ліцензії

3951
Телекомпанія з Конотопа розірвала угоду із «Зеонбудом» та відмовилася від ліцензії
Телекомпанія з Конотопа розірвала угоду із «Зеонбудом» та відмовилася від ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію ТОВ «Мистець-інформаційний РТВ-центр "Вежа"» з міста Конотопа Сумської області на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 у місті Бахмачі Чернігівської області (місцевий телеканал КТС). Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 11 грудня, задовольнивши заяву компанії про анулювання ліцензії.

 

Конотопська телекомпанія сама звернулася із заявою про анулювання ліцензії у зв'язку з розірванням угоди про співпрацю з оператором і провайдером цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд».

 

Тепер на вільне місце в мультиплексі МХ-5 у Бахмачі Чернігівської області має бути оголошено конкурс.

 

Конотопська телекомпанія «Вежа» (телеканал КТС) належить Тетяні Голобурді (вона ж є директором), Катерині Крикун і Володимиру Садівничому.

 

Нагадаємо, проведена восени 2014 року перевірка Нацрадою конотопської телекомпанії «Вежа» зафіксувала відсутність цифрового ефірного мовлення. Причому, за даними Нацради, мовлення не велося вже понад два роки.

 

У компанії пояснили, що не здійснюють мовлення через фінансові суперечності із «Зеонбудом». Після початку мовлення «Вежа» виявила, що цифровий сигнал у Конотопі є неякісним. Річ у тім, що мовник перемагав у конкурсі на мовлення в мультиплексі МХ-5 у місті Бахмачі, а телевежа знаходиться в селі Тиниця Бахмацького району. Як пояснили у «Вежі», вони зверталися і до Нацради, і до «Зеонбуду» з проханням надати дозвіл на встановлення власного передавача або розглянути інші варіанти розміщення передавачів «Зеонбуду», але відповідей не отримали. Тому мовлення було припинено. При цьому компанія має борги перед «Зеонбудом», про що її представник повідомила членам Нацради.

 

Члени Нацради взяли до відома наявність порушень у діяльності компанії та зобов'язали її протягом місяця вирішити питання з мовленням. Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко закликав компанію судитися із «Зеонбудом». А член Нацради Олег Черниш запропонував мовнику звернутися із заявою про анулювання цифрової ліцензії та переоформлення аналогової ліцензії на цифрову. Зі слів пана Черниша, після відключення аналогового мовлення вивільняться частоти і буде можливість здійснити таке переоформлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду