Голова «Савік Шустер студії» хоче запустити телеканал Pravda Russian World Channel з інвестиціями 14,6 млн грн

Голова «Савік Шустер студії» хоче запустити телеканал Pravda Russian World Channel з інвестиціями 14,6 млн грн

11 Грудня 2014
10759
11 Грудня 2014
19:00

Голова «Савік Шустер студії» хоче запустити телеканал Pravda Russian World Channel з інвестиціями 14,6 млн грн

10759
Голова «Савік Шустер студії» хоче запустити телеканал Pravda Russian World Channel з інвестиціями 14,6 млн грн
Голова «Савік Шустер студії» хоче запустити телеканал Pravda Russian World Channel з інвестиціями 14,6 млн грн

Голова координаційної ради «Савік Шустер студії» та її колишній співзасновник Павло Єлізаров (на фото) хоче запустити на базі власного ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"» супутниковий телеканал Pravda Russian World Channel. 11 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"» на отримання супутникової ліцензії.

 

Pravda Russian World Channel позиціонує себе як міжнародний новинний телеканал і планує мовити цілодобово російською мовою із супутника Astra 4A. Його цільова аудиторія - російськомовна аудиторія у світі. Канал створюється для задоволення потреб російськомовних глядачів в оперативній, об'єктивній, повній, неупередженій інформації про події в Україні, Росії, пострадянських країнах і світі.

 

За даними Нацради, засновником компанії, що подала заяву на отримання ліцензії, є Ростислав Юнак - власник і керівник супутникового телеканалу «Трофей» і дистрибуторської компанії «Континент ТВ». У прес-службі  «Савік Шустер студії» повідомили, що Ростислав Юнак на даний момент не має стосунку до компанії.

 

Власником і керівником ТОВ «ТРК "Всесвітня інформаційна служба"» є Павло Єлізаров - голова координаційної ради «Савік Шустер студії» та її колишній співзасновник. До редакційної ради входять Ольга Гіржева та Марія Заміховська.

 

Телеканал презентували комерційний директор «Савік Шустер студії» і юрист Павла Єлізарова.

 

«Ми вважаємо актуальним створення міжнародного російськомовного супутникового каналу, який би задовольнив потреби російськомовної аудиторії у світі. Тому що зараз на цю аудиторію мовлять пропагандистські канали, - розповів представник Pravda Russian World Channel. - Бачимо потребу робити студію в Києві, тому що Київ - це ліберальна столиця».

 

Інвестиції в телеканал Pravda Russian World Channel плануються в розмірі 14,6 млн грн. Джерела фінансування - результати власної господарської діяльності та внески власників. Запланований рівень рентабельності - 19,1%, строк окупності проекту - 6 років. На запитання членів Нацради, звідки у власника кошти, його юрист відповів, що Павло Єлізаров мав бізнес у газовій та аграрній галузях.

 

Планується, що телеканал орендуватиме виробничі потужності в ТОВ «Савік Шустер студія». Власне, адреса студії Pravda Russian World Channel - це адреса «Савік Шустер студії»: вул. Північно-Сирецька, 1-3 у Києві.

 

«За форматом це буде hot news channel (канал гарячих новин. - ТК). Кожну годину будуть випуски новин, буде ранкова студія», - розповів представник Pravda Russian World Channel. У членів Нацради виникли застереження щодо наявності фільмопоказу в програмній концепції. Представник каналу пояснив, що це буде документалістика.

 

Члени Нацради з острахом поставилися до ідеї російськомовного каналу. «Хотілося б побачити контент. Не хочеться, щоб в разі чого нас звинувачували, що ми видали ліцензію антиукраїнському каналу, - сказав член Нацради Владислав Севрюков. - Я не готовий сьогодні голосувати за, бо не розумію до кінця вашого формату, поглядів». «Якщо перекласти вашу назву, виходить "Канал русcкого мира"», - додав голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Член Нацради Олег Черниш запропонував каналу допрацювати презентацію в плані програмного наповнення, сітки мовлення, щоб контент був більш зрозумілим членам Нацради, а засідання Нацради - перенести на наступне засідання.

 

Представники Pravda Russian World Channel запевнили, що за тиждень підготують кращу презентацію, тож члени Нацради перенесли розгляд питання.

 

На брифінгу Юрій Артеменко уточнив, що від каналу чекають відео- або паперової презентації, з якої буде зрозумілою ідея та концепція каналу: «Не шукайте чогось поганого в цьому нашому рішенні. Насправді ми розуміємо, що супутникове мовлення можна проліцензувати і в іншій країні. Ми перенесли лише на тиждень. Ми розуміємо, що будь-яка інформація про Україну за межі України будь-якою мовою дуже корисна. Чим більше операторів і мовників - тим краще. Але ми не хочемо приймати рішення бездумно. У нас є традиція, коли мовники приходять і розповідають про себе, а ми потім доносимо це до людей. Так було з каналом "Індиго", з каналом "Сонце", Ukraine Today (ці канали представляли відеопрезентації. - ТК)».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10759
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Умка
3394 дн. тому
Дебил Артеменко не усвоил даже начальный курс общеобразовательной школы в плане изучения иностранных языков (4 класс , 1 четверть). Как этот му...ак может теперь что-то решать и где либо? Позорище тем, кто "протащил" это необразованное чмо в государственный орган! Севрюков вообще - шут гороховый! Лучше бы озадачился тем ,что вся, абсолютно вся аудитория бывших сограждан за рубежом (за единичными исключениями), и прочего населения, включая соседние страны - русскоязычные и русскоговорящие. И именно на этих людей, для их правильного восприятия событий в Украине, не по методичке канала "Россия", Шустером может быть сделан информационный канал на понятном им языке! Кстати, телеканал - частный! Доходит уже просто до маразма. Скоро самодуры в стиле идиотки и бывшей коммунистки Фарион, я чувствую, начнут указывать людям: какие "правильно" давать имена своим детям. Вообще уже писец полный! Занялись бы лучше уродливым подобием и пародией, которая у нас называется "государственным" или "муниципальным" телерадиовещанием! Такого позора и убожества, наверное уже нет ни в одной из бывших республик СССР. Но Севрюкова и Ко это не смущает. Головне, шоб там був прапор "Краына Эдына" , как и на ночной порнухе на "Тонисе". ПОЗОРИЩЕ!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду