«Чорноморська телерадіокомпанія» не має грошей, щоб заплатити за ліцензію

«Чорноморська телерадіокомпанія» не має грошей, щоб заплатити за ліцензію

5 Грудня 2014
5226
5 Грудня 2014
15:57

«Чорноморська телерадіокомпанія» не має грошей, щоб заплатити за ліцензію

5226
«Чорноморська телерадіокомпанія» не має грошей, щоб заплатити за ліцензію
«Чорноморська телерадіокомпанія» не має грошей, щоб заплатити за ліцензію

ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» протягом чотирьох місяців так і не сплатила ліцензійний збір у розмірі 19 тис. грн і досі не отримала ліцензію на три частоти в Криму. Про це стало відомо на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 4 грудня.

 

31 липня Нацрада на виконання постанови суду переглянула рішення своїх попередників і продовжила на сім років строк дії ліцензії ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» на аналогове ефірне мовлення в трьох населених пунктах Криму - на 37 ТВК у селищі Нові Петрівці, 31 ТВК у селищі Совєтському та 33 ТВК у селищі Чорноморському.

 

5 серпня компанії було виписано рахунок на сплату ліцензійного збору на суму 19 тис. грн 80 коп., який був дійсний до 31 серпня. Але досі сплата збору до Нацради не надійшла.

 

За законом у разі відсутності сплати Нацрада скасовує своє рішення про видачу ліцензії. 4 грудня регулятор мав намір це зробити.

 

Продюсер «Чорноморської ТРК» Олександр Янковський закликав Нацраду не скасовувати рішення про видачу ліцензії. Він пояснив, що в компанії немає грошей на сплату ліцензійного збору, оскільки в неї в Криму відібрали все майно, а на її частотах з березня мовить канал «Россия 24». За словами пана Янковського компанія зараз судиться за своє майно та розраховує його невдовзі повернути. Тоді вона зможе щось продати і сплатити ліцензійний збір.

 

Пан Янковський пояснив, що ліцензія на мовлення потрібна «Чорноморській ТРК», щоб судитися, у тому числі в міжнародних інстанціях, за свої частоти, які відібрала російська окупаційна влада.

 

Нагадаємо, що в «Чорноморської ТРК» є й інша ліцензія - на мережу із 17 частот по Криму, чинна до 26 жовтня 2015 року.

 

Крім того, «Чорноморська ТРК» планує вести супутникове мовлення (вона має відповідну ліцензію) з Києва, повідомив пан Янковський.

 

Члени Нацради сказали пану Янковському, що за законом вони зобов'язані скасувати своє рішення про видачу ліцензії, якщо не надійшов ліцензійний збір. Вони наголосили, що в «Чорноморської ТРК» цієї ліцензії на три частоти наразі немає, тож нема за що судитися.

 

Зрештою, Нацрада перенесла розгляд питання до кінця грудня, давши телекомпанії час, щоб оплатити рахунок.

 

«Чорноморську ТРК» пов'язують з народним депутатом минулого скликання Андрієм Сенченком і чинним народним депутатом Людмилою Денисовою.

 

З аналогічною проблемою несплати ліцензійного збору зіштовхнулося і ТОВ «Телекомпанія "Родина"» (телеканал «Центр») з міста Горлівки Донецької області, яке з 18 вересня не сплатило ліцензійний збір на суму 1218 гривень за переоформлення ліцензії. Представник компанії пояснив Нацраді, що компанію пограбували представники «ДНР» і її рахунки було заблоковано. Але зараз, за його словами, проблему вирішено і протягом тижня ліцензійний збір буде сплачено. Нацрада дала компанії тиждень на сплату збору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду