Дніпропетровський 34 канал отримає супутникову ліцензію

Дніпропетровський 34 канал отримає супутникову ліцензію

28 Листопада 2014
4709
28 Листопада 2014
10:17

Дніпропетровський 34 канал отримає супутникову ліцензію

4709
Дніпропетровський 34 канал отримає супутникову ліцензію
Дніпропетровський 34 канал отримає супутникову ліцензію

27 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про видачу супутникової ліцензії ПрАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська» (34 канал), що входить до складу «Регіональної медіагрупи» - підрозділу медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна».

 

Канал мовитиме із супутника Astra 4A у кодованому вигляді. Територію розповсюдження програм канал вказав Дніпропетровську область. На це член Нацради Олег Черниш зауважив, що територія покриття супутника Astra набагато більша - це не лише вся Україна, а й значна частина Європи. Юрист 34-го каналу пояснила, що мовник купує права на телепродукт лише на територію Дніпропетровської області, тому має вказувати територією лише Дніпропетровську область і кодувати сигнал.

 

На запитання, для чого регіональному телеканалу потрібна супутникова ліцензія, юрист відповіла, що для розширення аудиторії. Олег Черниш заперечив, що з кодуванням Viaccess розширити аудиторію навряд чи вдасться. Він припустив, що супутник буде використовуватися каналом як транспорт для доставки сигналу до передавачів і кабельних операторів.

 

Нагадаємо, що напередодні парламентських виборів 34 канал заявляв про відключення його сигналу дніпропетровською філією Концерну РРТ, який це заперечував. Члени Нацради поцікавилися в юриста каналу, чи подавав мовник до суду із цього приводу. Юрист відповіла, що не подавав, а звернувся до правоохоронних органів і чекає від них відповіді та розслідування.

 

Власниками дніпропетровського 34-го каналу є кіпрська TRK Media Holding Limited (майже 68%), що представляє холдинг «Медіа Група Україна», та територіальна громада міста Дніпропетровська (32%). Генеральний директор каналу - Юрій Сугак, який також очолює канал «Донбас». До редакційної ради каналу входять: Михайло Соколов, Олександр Купріянов, Євген Надіон і Вікторія Карпова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду