«Савік Шустер студія» веде переговори щодо нового шоу «Гільдія» з трьома українськими каналами

«Савік Шустер студія» веде переговори щодо нового шоу «Гільдія» з трьома українськими каналами

25 Листопада 2014
5286
25 Листопада 2014
09:48

«Савік Шустер студія» веде переговори щодо нового шоу «Гільдія» з трьома українськими каналами

5286
«Савік Шустер студія» веде переговори щодо нового шоу «Гільдія» з трьома українськими каналами
«Савік Шустер студія» веде переговори щодо нового шоу «Гільдія» з трьома українськими каналами

«Савік Шустер студія» веде переговори про трансляцію ігрового шоу «Гільдія» за оригінальним форматом власного виробництва із трьома українськими телеканалами. Про це в письмовому коментарі «Детектор медіа» розповіла головний режисер програми Лідія Несмачна. Очікується, що проект виходитиме у вікенд у вечірній прайм-тайм.

 

Також переговори ведуться з іноземними каналами. Як розповіла пані Несмачна, «Гільдію» вже було представлено цього року в Каннах та на телеконференції в Санкт-Петербурзі.

 

За форматом, «Гільдія» - це інтелектуальна гра, у якій три гравці-мільйонери змагаються, відгадуючи, яке саме рішення щодо тієї чи іншої ситуації приймали такі особистості, як Вінстон Черчіль, Наполеон Бонапарт, Білл Гейтс та інші.

 

Хронометраж програми, що виходитиме в записі - 45 хвилин. Протягом цього часу в учасників програми є можливість приміряти «шапку Мономаха».

 

Проект вестиме жінка, яка працюватиме за кадром - за традиціями інтелектуального казино «Що? Де? Коли?». «Враховуючи, що за статистикою більшість мільйонерів - чоловіки, у жіночого голосу більше можливостей для провокації гравців і створення емоційної напруги глядачів, - коментує пані Несмачна. - В нашому розумінні, це така собі Siri проекту, яка може жартувати, допомагати або заплутувати мільйонерів».

 

За правилами, потрапити до «Гільдії» зможуть ті мільйонери, які самостійно створили свій капітал в Україні в розмірі від мільйона доларів. Про них розповідатимуть також люди з їхнього оточення.

 

Кожний з мільйонерів вносить кошти в банк гри. Потім він виконує перше завдання: протягом 45 хвилин має розповісти, що для нього гроші. Тим часом глядачі в залі роблять ставку на переможця. Далі слідує три рівня запитань на теми фізіології, грошей та відносин. Глядачу дається одна хвилина на роздуми для кожної відповіді. На фінальний рівень потрапляють двоє гравців. Вони виконують друге завдання - дають «пораду на мільйон» щодо вирішення життєвої дилеми. Саме ця порада має вирішальне значення. Після цього слідує четвертий рівень запитань з категорії «Успіх».

 

За правильні відповіді на запитання мільйонери отримують бали, якими є реальні люди - так звані «кваліфіковані кадри» для «корпорацій» мільйонерів. Перемагає той, хто набере більше балів. Мільйонер-переможець забирає гроші суперників. Глядачі, які поставили на переможця, ділять між собою його грошовий внесок з банку гри.

 

 

«Одне із завдань проекту - показати глядачам, що бути багатим не соромно і що чесно нажитий капітал - цілком досяжна реальність, - коментує Лідія Несмачна. - Про те, чи можна заробити мільйон чесно і як перевірити прямолінійність їх володарів, ми задумалися в грудні 2013-го після відомих подій у країні. І за майже рік розробок, тестових ігор та кастингів ми отримали якісний формат».

 

За словами головного режисера, задумувався проект як інтелектуальна провокація: «З одного боку, ми дізнаємося про життя легендарних особистостей, з іншого ж - провокуємо мільйонерів відкрити сильні і слабкі сторони людини, дізнаючись про її маленькі таємниці. Ми не соромимося і ставимо питання, як вони стали багатими, як вони стали мільйонерами, що їх відрізняє від "просто хорошої людини"».

 

Також вона розповіла про цікавий факт із досвіду проведення фокус-групи серед пересічних українців. Після запитання «Хто хоче, щоб ви і ваші діти стали мільйонерами?» руки піднесли всі присутні. Але ніхто з них не зміг надати відповіді на запитання  «Як цього досягти?».

 

Виробляється проект коштом «Савік Шустер студії». Знімається він у новій студії на третьому поверсі продашну. «Загальна площа - понад 540 квадратних метрів. Вона повністю адаптована для зйомок телепрограм», - коментує Лідія Несмачна.

 

Нагадаємо, у вересні продакшн «Савік Шустер студія» зняв пілотний випуск нового ігрового шоу «Гільдія».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду