ICTV покаже власний документальний фільм про лікарів АТО «Братство Червоного Хреста»

ICTV покаже власний документальний фільм про лікарів АТО «Братство Червоного Хреста»

17 Листопада 2014
4728
17 Листопада 2014
12:33

ICTV покаже власний документальний фільм про лікарів АТО «Братство Червоного Хреста»

4728
ICTV покаже власний документальний фільм про лікарів АТО «Братство Червоного Хреста»
ICTV покаже власний документальний фільм про лікарів АТО «Братство Червоного Хреста»

26 листопада канал ICTV покаже прем'єру документального спецпроекту про військових лікарів «Братство Червоного Хреста». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Фільмі вийде в ефірі о 20.20.

 

Стрічка власного виробництва телеканалу ICTV розповідає про військових медиків, які на передовій в зоні АТО воюють за життя бійців.

 

«Військові медики - це унікальні люди, це феномен передової. Ми покажемо їхню мужність, перед якою схиляємо голови. Ми покажемо надлюдське напруження їхньої роботи в точних деталях і щирих емоціях. Водночас наш фільм - не тільки про трагічне. Адже саме військові медики роблять те, що відкидає смерть і дає життя», - розповів керівник департаменту спецпроектів ICTV Олександр Семирядченко.  

 

 

Репортажний стиль фільму, докладна розповідь про реальні події поєднані з нарисами-враженнями, справжні історії - з настроями і переживаннями їхніх героїв. «Автори пройдуть разом із пораненими бійцями весь шлях від передової до шпиталю. Покажуть, як на фронті проявляється героїзм лікарів та як часто від них залежить кожне окреме життя. Ці історії сплетені з крові, болю, сили і надії, та всі вони - надзвичайно життєствердні», - анонсує телеканал.

 

Під час зйомок автор і шеф-редактор проекту Ірина Соломко разом зі знімальною групою каналу побувала в багатьох гарячих точках на Сході, в мобільному госпіталі АТО, у Дніпропетровському та Харківському військових шпиталях, де лікують поранених бійців.

 

«Ми познайомилися з багатьма лікарями з передової, почули від них безліч вражаючих історій, у які іноді важко було навіть повірити. Розмовляли з медиком, який буквально кілька годин тому повернувся з Донецького аеропорту. Слухали про те, як лікарі на передовій під вогнем, просто на колінах ставлять важкопораненим бійцям крапельниці... Окрема сторінка військової медицини - лікарі-жінки. Одна з героїнь фільму не раз бувала в самому пеклі АТО, вона засинає і прокидається зі сльозами на очах, але продовжує виконувати свою роботу. Ця тендітна жіночка каже: "Я маю бути особистим прикладом для всіх". Звичайно, такі історії дуже мотивують і підтримують», - сказала Ірина Соломко.

 

Телеканал повідомляє також, що у фільмі будуть показані ексклюзивні кадри евакуації поранених із передової, їх перевезення до Дніпропетровська і Харкова та операцій. 

 

«У дні найзапекліших боїв лікарі в мобільному госпіталі приймали сотні бійців. По кілька днів  не виходили з операційної, буквально падали з ніг від втоми. Один із хірургів від перевтоми сам пережив клінічну смерть... Їхні історії справді вражають. Рятуючи життя військових, медики забувають про себе. Сашкові, який стане героєм нашого фільму, лікарі у майже безнадійній ситуації врятували зір. Боєць залишився без рук, але він бачить - завдяки медикам. І тепер, попри все, що він пережив, Сашко не втрачає оптимізму - це дарує надію всім», - розповіла Ірина Соломко.

 

Лікарі не приховують - на війні важко, але стверджують, що виконуватимуть свою місію до кінця: «Ми будемо тут до кінця. Стільки часу, скільки потрібно».

 

Нагадаємо, знімальна група програми «Факти» телеканалу ICTV нещодавно потрапила під обстріл в місті Авдіївці (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду