Нацбанк з 1 січня 2015 року не фінансуватиме БТБ. Доля каналу незрозуміла

Нацбанк з 1 січня 2015 року не фінансуватиме БТБ. Доля каналу незрозуміла

10 Листопада 2014
6296
10 Листопада 2014
15:43

Нацбанк з 1 січня 2015 року не фінансуватиме БТБ. Доля каналу незрозуміла

6296
Нацбанк з 1 січня 2015 року не фінансуватиме БТБ. Доля каналу незрозуміла
Нацбанк з 1 січня 2015 року не фінансуватиме БТБ. Доля каналу незрозуміла

Національний банк має намір позбутися непрофільних активів, зокрема - телеканалу БТБ. Про це в інтерв'ю 5-му каналу заявила глава установи Валерія Гонтарева, пише «Українська правда».

 

«У нас є банківське телебачення, БТБ. Витрати на це банківське телебачення склали 220 млн гривень. Щорічно нам це коштує у витратах 70 млн гривень», - повідомила вона.

 

«Ми перебудовуємо всі процеси. І від цього у нас, звичайно, буде скорочення персоналу, продаж наших непрофільних активів», - сказала Гонтарева. Крім телебачення, нагадала чиновник, Нацбанк має величезну кількість навчальних центрів, яких в інших Нацбанків світу немає.

 

Генеральний директор БТБ Світлана Криворучко у коментарі «Детектор медіа» сказала, що Рада НБУ ще кілька місяців тому поінформувала, що фінансувати БТБ з 1 січня 2015 року не буде. «Нам уже кілька місяців говорили, що БТБ має стати частиною іномовлення. Але поки що жодних юридичних рішень з цього приводу немає. Тому доля нашого каналу незрозуміла. Наразі ми готові стати частиною іномовлення», - сказала Світлана Криворучко.

 

За словами генерального директора ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (канал іномовлення УТР) Михайла Шматова, наразі є закон, який визначає, що суспільне мовлення має бути створене і на базі УТР. «Також уже є постанова Кабміну про створення юридичної особи у формі ПАТ. І УТР там також є в переліку установ, які мають ліквідовуватися. Тобто якщо держава планувала створювати потужне іномовлення і в парламенті лежить законопроект про вилучення із закону про суспільне мовлення УТР, то треба було й у постанові уряду для нас зробити  виняток. УТР наразі продовжує роботу над розширенням мовлення за кордоном, зокрема веде переговори про входження в потужні кабельні мережі. Нещодавно підписали Меморандум про співпрацю з німецькою телерадіокомпанією іномовлення Deutsche Welle (DW)», - сказав він у коментарі «Детектор медіа».

 

Раніше «Детектор медіа» повідомляла про плани влади створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine», який належить Національній телекомпанії України. Остання відповідно до закону про суспільне телебачення разом з Національною радіокомпанією України невдовзі має бути перетворена на Національну суспільну телерадіокомпанію України.

 

18 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що до кінця року Нацбанк припинить фінансування БТБ, а майно каналу буде передано державному іномовнику.

 

7 листопада Кабінет Міністрів України визначив організаційно-правову форму майбутнього суспільного мовника як публічне акціонерне товариство (ПАТ). Постанова уряду має бути виконана в дуже стислі терміни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду