Megogo запускає послугу лінійного телебачення. Деякі телеканали не готові долучатися

Megogo запускає послугу лінійного телебачення. Деякі телеканали не готові долучатися

4 Листопада 2014
4747
4 Листопада 2014
12:10

Megogo запускає послугу лінійного телебачення. Деякі телеканали не готові долучатися

4747
Megogo запускає послугу лінійного телебачення. Деякі телеканали не готові долучатися
Megogo запускає послугу лінійного телебачення. Деякі телеканали не готові долучатися

Інтернет-відеосервіс Megogo планує запустити в повному обсязі послугу лінійного телебачення в Україні в І кварталі 2015 року. Про це повідомляє газета «Капитал» з посиланням на директора з маркетингу Megogo Івана Шестакова.

 

Минулого тижня компанія запустила в комерційну експлуатацію сервіс Megogo.tv, у якому вже представлено 43 канали різної тематики - інформаційні, музичні, дитячі. Зокрема, вже підписано угоди з 5-м каналом, ТВі, «112 Україна», News One та іншими.

 

Пан Шестаков повідомив, що в послугу планується включити понад 100 телеканалів. Вартість передплати на місяць становить 27 грн.

 

«Зараз у нас перший етап запуску послуги, на наступних двох етапах ми "відкриємо" українські загальнонаціональні та популярні іноземні платні телеканали. Ми зараз на фінальній стадії укладання угод з медіагрупами», - зазначив Іван Шестаков.

 

Як повідомляє «Капитал», деякі українські медіагрупи не готові працювати з відео сервісом Megogo.tv. «Запити та пропозиції про співпрацю від Megogo.net регулярно надходять, однак їхні умови нами не приймаються», - розповів виданню виконавчий і фінансовий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

 

За його словами, основною причиною є питання наявності в медіагруп відповідних ліцензійних прав на інтернет-трансляції, а також ціна.

 

Пан Пахольчук зазначив, що українські медіагрупи в основному працюють за рекламною моделлю, а отже, повинні бути суттєві аргументи і мотивація, щоб віддавати сигнал провайдерам, які не генерують рекламних рейтингів.

 

Генеральний директор телеканалу М1 Валентин Коваль вважає, що наразі така платформа нецікава рекламодавцям. «Поки новий вид доставки наших програм не стане помітним (наприклад, хоча б 5% від числа всіх глядачів), він не з'явиться в панелі телевимірювань. А значить, рекламодавці не будуть звертати на цей сервіс увагу», - зазначив він.

 

Він не повідомив, чи планує його телеканал, а також інші мовники холдингу StarLightMedia долучитися до телевізійної платформи Megogo.

 

На співпрацю з Megogo може погодитися Inter Media Group («Інтер», К1, К2, Мега, НТН та інші канали). Про це може свідчити трансляція телеканалу «Інтер» під час тестового періоду надання телевізійної послуги відеосервісу.

 

Пропозиція Megogo не зацікавила холдинг «Медіа Група Україна», який має власний інтернет-відеосервіс Oll.tv. Практично всі українські телеканали погодилися на трансляцію в Oll.tv. Таке їхнє рішення можна пояснити тим, що Oll.tv вибрав більш безпечну технологію доставки сигналу - IPTV (сигнал поширюється в рамках одного провайдера), тоді як Megogo працює за технологією OTT (сигнал можуть брати абоненти будь-якого провайдера).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 15 липня «Медіа Група Україна», що належить СКМ Ріната Ахметова, запустила послугу IPTV під власним брендом інтернет-телебачення Oll.tv на базі інтернет-мереж телекомунікаційних операторів «Укртелеком» і «Вега». Послуга коштує від 39 до 159 гривень на місяць залежно від пакету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду