Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»

Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»

29 Жовтня 2014
4633

Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»

4633
Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»
Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»

Журналістка і авторка проекту «Єлюди» Христина Бердинських та російський журналіст Іван Яковина, які є колегами по виданню «Новое время страны», вестимуть спільну програму на «Громадському ТБ». Перший ефір журналістів відбувся вчора, 28 жовтня.

 

Христина Бердинських повідомила «Детектор медіа», що вони з Іваном Яковиною виходитимуть в ефір щовівторка о 20:00 в рамках нового російськомовного проекту «Громадського ТБ» - «Громадское». «Його місія - надавати інформацію про Україну російськомовній аудиторії з усього світу. Наразі «Громадское» виходить в ефір щовівторка та щосуботи. Суботні програми вестимуть Катя Сергацкова і Сакен Аймурзаєв, а ми з Іваном будемо в студії по вівторках. Програма триватиме одну годину і складатиметься з кількох частин», - повідомила журналістка.

 

Теми для ефіру Христина Бердинських та Іван Яковина розроблятимуть спільно. Пані Бердинських зазначила, що перший ефір програми було присвячено обговоренню підсумків виборів, проте політика - не єдине, що обговорюватиметься в студії «Громадського». «Ми також залучатимемо до обговорення колег з російських та західних видань, які висвітлюють події в Україні. Гадаю, у багатьох із них є безліч власних спостережень, якими вони могли б поділитися», - сказала пані Бердинських.

 

Гостями першої програми Христини Бердинських та Івана Яковини стали голова комісії Київради з питань культури і кандидат у народні депутати від партії «Батьківщина» Ігор Луценко, командир батальйону «Миротворець», кандидат у нардепи від партії «Народний фронт» Андрій Тетерук, колишній міністр економіки України Павло Шеремета та заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

 

Детальніше про новий проект Христина Бердинських розповіла в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 23 червня Христина Бердинських презентувала книгу «Єлюди. Теплі історії з Майдану», яка вийшла у видавництві «Брайт Стар Паблішінг». Книга є своєрідним блог-щоденником з інтернету, який авторка розпочала під час Євромайдану, створивши Facebook-проект «Єлюди». Пізніше з'явились волонтери і почали перекладати сторінку різними мовами. На кінець Майдану, сторінку вже перекладали на 17 мов. Наприкінці травня журналістка закрила свій блог.

 

За свій блог-проект «Єлюди» Христина Бердинських була висунута в кількох номінаціях на здобуття премії конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014, де вона стала фіналісткою. Саме завдяки проекту «Єлюди» Христина Бердинських стала одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці», яку їй вручили 15 травня у Львові.

 

Після 11-місячної перерви в журналістській діяльності Христина Бердинських приєдналася до команди журналу «Новое время страны».

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» у травні пані Бердинських зазначала, що тривалий час відхиляла пропозиції роботодавців і тільки екс-редактор «Корреспондента» Віталій Сич, який зараз очолює «Новое время», змусив її замислитися про співпрацю у перспективі.

 

Екс-журналіст російського інтернет-видання Lenta.ru Іван Яковина, який звільнився звідти через цензуру, був у числі перших медійників, які приєдналися до команди «Нового времени».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Сергія Грішина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду